Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

28 februari 2020

Akkoord over verplichte AOV voor zzp’er

Organisaties van werkgevers en werknemers hebben een akkoord bereikt over een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zzp'ers. Het streven is de verzekering per 2024 in te laten gaan. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Uitkering vast, premie inkomensafhankelijk

De uitkering bij arbeidsongeschiktheid wordt een vast bedrag en bedraagt € 1.650 bruto, gelijk aan het minimumloon. De verzekeringspremie wordt echter wel inkomensafhankelijk. Deze gaat naar schatting maximaal € 200 bruto per maand bedragen. De premie is fiscaal aftrekbaar.

Wachttijd

Er gaat bovendien een wachttijd gelden. Een zzp'er kan kiezen voor een wachttijd van zes maanden, een jaar of twee jaar. Standaard bedraagt de wachttijd een jaar. Een langere wachttijd levert een lagere premie op.

Let op!
De arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt verplicht voor zzp'ers en loopt door tot aan de AOW-leeftijd. Wel kunnen degenen die al een AOV-verzekering hebben of zich liever zelf verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid, vrijstelling krijgen.

Organisaties zzp'ers tegen voorstel

Organisaties van zzp'ers zien niets in de verplichting. Een van de tegenargumenten is dat er wel een mogelijkheid tot vrijstelling komt voor de zzp'er die zichzelf verzekert, maar niet voor degene die het risico anders afdekt, bijvoorbeeld met spaargeld.

Let op!
Bovengenoemd akkoord is nog niet definitief.

iMUIS by King

Met iMUIS by King heb je overzicht en grip op jouw financiën. 

Vakantiewoning en fiscus 2020

15-09-2020

Ben jij van plan om een vakantiewoning aan te kopen? Je krijgt dan te maken met fiscale vraagstukken. Hoe zit het met de aankoop en het gebruik van de vakantiewoning? Denk aan inkomstenbelasting en onroerendezaakbelasting en mogelijk ook overdrachtsbelasting, omzetbelasting en forensenbelasting.

Update lonenspecial

In de update van de lonenspecial 2020 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op. 

Bedrijfsfinanciering

Op zoek naar een bedrijfsfinanciering? Een bankfinanciering maximaliseert je slagingskans. 

Jos de Lange

Accountant