15 maart 2021

Agro: bedrijfstoeslag en GLB-subsidies

Naast het aangeven van je percelen kun je met de Gecombineerde opgave jouw bedrijfstoeslag en overige GLB-subsidies aanvragen. Hiervoor moet je aan diverse voorwaarden voldoen, zoals bijvoorbeeld een juiste registratie. Hoe dit zit lees je in dit artikel. 

Aanvragen

Je kunt met de GO uitbetaling aanvragen van:

  • Basis- en vergroeningspremie
  • Toeslag Jonge landbouwer
  • Graasdierpremie
  • Brede weersverzekering
  • SNL-agrarisch natuur (vanaf 1 april)

Registratie in orde

Om in aanmerking te komen voor deze betalingen moet je uiterlijk op 15 mei bij KVK geregistreerd zijn als ‘actief landbouwer’. Hierbij moet de hoofdactiviteit ‘landbouw’ zijn (SBI-codes 011 t/m 016 en vanaf 2021 ook 1051 ‘zelfzuivelaar’). Is ‘landbouw’ niet jouw hoofactiviteit, dan moet je uiterlijk 15 mei met een accountantsverklaring aantonen dat jouw landbouwactiviteiten ‘niet onaanzienlijk’ zijn. Gebruik de recentste accountantsverklaring van RVO.

Jonge landbouwer

Ben je Jonge landbouwer en wil je in aanmerking komen voor de toeslag of betalingsrechten uit de Nationale reserve? Zorg er dan voor dat jouw ‘langdurige blokkerende zeggenschap’ uiterlijk 15 mei is geregeld in een overeenkomst (bijv. maatschapsakte of statuten) en bij KVK.

Graasdierpremie

Vraag je graasdierpremie aan voor vrouwelijke runderen en/of schapen? Dan is een belangrijke voorwaarde dat deze dieren in de periode van 15 mei t/m 15 oktober onafgebroken op niet-subsidiabele grond lopen.

Heb je vragen over de Gecombineerde opgave? Neem dan gerust contact met ons op. Het is van belang om jouw GO juist en tijdig in te dienen. 

Tot slot

Bekijk ook onze andere agro-gerelateerde artikelen:

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Financieren met de overheid
Met de helpende hand van de overheid heb je meer kans van slagen.
Lees verder
arrow right
Actuele informatie: normbedragen en percentages 2024
De Belastingdienst heeft een overzicht gepubliceerd van de belangrijkste normbedragen voor het jaar 2024. De meeste normbedragen ondergaan jaarlijks veranderingen.
Lees verder
arrow right
Omslag- en kasstelsel pensioen dga?
Het omslag- en kasstelsel inzake pensioenen is in strijd met goed koopmansgebruik. Dit oordeelde de Hoge Raad. Zij komen daarmee terug op een arrest van 29 januari 1969.
Lees verder
arrow right
Team HR-Detachering
Op zoek naar een HR-adviseur voor jouw organisatie? Voor ons begint de samenwerking met een klik. Zonder kunnen we niet de band opbouwen die nodig is om jou op HR-vlak bij te staan. Maak kennis met onze HRM-adviseurs.
Lees verder
arrow right
Basecone
Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
Lees verder
arrow right