Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

31 juli 2020

Beschikking LIV en LKV controleren

Kwam jij als werkgever in 2019 in aanmerking voor het lage-inkomensvoordeel (LIV) of loonkostenvoordeel (LKV) voor één of meerdere werknemers? Je ontvangt dan uiterlijk 31 juli van dit jaar een beschikking. In de beschikking staat hoeveel LIV of LKV je ontvangt. Check de beschikking goed op eventuele fouten. Hoe doe je dit?

LIV en LKV

Het LIV is een tegemoetkoming in de loonkosten voor werknemers die in 2019 een gemiddeld uurloon hadden tussen € 10,05 en € 12,58 en bedraagt maximaal € 2.000 per werknemer. Het LKV is een tegemoetkoming in de loonkosten van oudere en arbeidsbeperkte werknemers. Het LKV kan maximaal € 3,05 per uur bedragen en maximaal € 6.000 per jaar.

Voorlopige berekening 

Heb je recht op het LIV of LKV, dan heb je uiterlijk 13 maart 2020 een voorlopige berekening ontvangen. Deze kan afwijken van de definitieve berekening, bijvoorbeeld als je vóór 1 mei correcties hebt doorgegeven.

Check beschikking LIV en LKV

Zorg ervoor dat je de gegevens in de beschikking goed checkt met de gegevens in jouw salarisadministratie. Bij fouten in de berekening of wanneer werknemers op de beschikking ontbreken, dien je binnen zes weken in bezwaar te gaan. Correcties die je ná 1 mei hebt doorgegeven, zijn niet meer in de definitieve beschikking verwerkt.

Te veel ontvangen?

Heb je meer tegemoetkoming ontvangen dan waar je recht op hebt, dan ben je verplicht dit te herstellen. De Belastingdienst zal het teveel ontvangen bedrag dan van je terugvorderen. Herstel je een dergelijke fout niet, dan kan dit bij controle een navordering plus boete opleveren.

Heb je vragen over het LIV en LKV? Onze salarisadviseurs helpen je graag verder. Zij hebben de kennis in huis om je te kunnen adviseren over personeelssubsidies. Neem gerust contact met ons op.

Elly Schurer- de Vries

Assistent-accountant

Leasing auto

Financial of operational lease? Onze specialisten vergelijken en regelen de beste optie voor jou.

Huwelijkse voorwaarden

Door het opstellen van huwelijkse voorwaarden beperk je de financiële risico’s voor jouw onderneming.

WMO-verklaring

Voor financiering vanuit de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning) en Jeugdwet geldt een plicht tot accountantscontrole. Benieuwd hoe onze aanpak voor jou werkt?

Check vergunningen nieuwe bedrijfsruimte horecaonderneming

26-08-2020

Als huurder van een nieuwe bedrijfsruimte voor je horecaonderneming ben je vaak zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van vergunningen. Let dus goed de benodigde vergunningen en welke afspraken je daar over maakt.