31 juli 2020

Beschikking LIV en LKV controleren

Kwam jij als werkgever in 2019 in aanmerking voor het lage-inkomensvoordeel (LIV) of loonkostenvoordeel (LKV) voor één of meerdere werknemers? Je ontvangt dan uiterlijk 31 juli van dit jaar een beschikking. In de beschikking staat hoeveel LIV of LKV je ontvangt. Check de beschikking goed op eventuele fouten. Hoe doe je dit?

LIV en LKV

Het LIV is een tegemoetkoming in de loonkosten voor werknemers die in 2019 een gemiddeld uurloon hadden tussen € 10,05 en € 12,58 en bedraagt maximaal € 2.000 per werknemer. Het LKV is een tegemoetkoming in de loonkosten van oudere en arbeidsbeperkte werknemers. Het LKV kan maximaal € 3,05 per uur bedragen en maximaal € 6.000 per jaar.

Voorlopige berekening 

Heb je recht op het LIV of LKV, dan heb je uiterlijk 13 maart 2020 een voorlopige berekening ontvangen. Deze kan afwijken van de definitieve berekening, bijvoorbeeld als je vóór 1 mei correcties hebt doorgegeven.

Check beschikking LIV en LKV

Zorg ervoor dat je de gegevens in de beschikking goed checkt met de gegevens in jouw salarisadministratie. Bij fouten in de berekening of wanneer werknemers op de beschikking ontbreken, dien je binnen zes weken in bezwaar te gaan. Correcties die je ná 1 mei hebt doorgegeven, zijn niet meer in de definitieve beschikking verwerkt.

Te veel ontvangen?

Heb je meer tegemoetkoming ontvangen dan waar je recht op hebt, dan ben je verplicht dit te herstellen. De Belastingdienst zal het teveel ontvangen bedrag dan van je terugvorderen. Herstel je een dergelijke fout niet, dan kan dit bij controle een navordering plus boete opleveren.

Heb je vragen over het LIV en LKV? Onze salarisadviseurs helpen je graag verder. Zij hebben de kennis in huis om je te kunnen adviseren over personeelssubsidies. Neem gerust contact met ons op.

Snelstart
SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Lees verder
arrow right
Dashboarding: tijdig bijsturen
Met een online dashboard heb je altijd en overal inzichtelijk hoe jouw bedrijf er financieel voor staat. Door de financiële visuele samenvatting zie je dit in één oogopslag. Dit maakt het tijdig bijsturen een stuk makkelijker waardoor je sneller kunt schakelen.
Lees verder
arrow right
Applicatiebeheerder
Ben jij de persoon die altijd paraat staat om je collega's te helpen bij IT-vraagstukken en hen helpt om efficiënter te werken? Bij Omnyacc willen wij ons team uitbreiden met een applicatiebeheerder die niet alleen geïnteresseerd is in technologie, maar ook in het verbeteren van onze processen en het ondersteunen van onze teams. Met vestigingen verspreid over Den Helder, Heerhugowaard, Leeuwarden, Schagen en Texel bieden we een dynamische werkomgeving waarin jouw vaardigheden volledig tot hun recht kunnen komen. Wil jij deel uitmaken van ons team en meewerken aan het versterken van onze organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees verder
arrow right
Huurtoeslag: Extra reparatie koopkracht
Dit jaar wordt de eigen bijdrage voor huurtoeslag opnieuw verlaagd, ditmaal met meer dan € 36 per jaar. Sinds 1 januari 2024 was de eigen bijdrage al met meer dan € 30 verlaagd.
Lees verder
arrow right