Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

28 april 2021

Beslaglegging loon deels stilgelegd door Belastingdienst

Vanaf april stopt de Belastingdienst deels met het beslag leggen op loon of uitkering. De reden hiervoor is dat er nog geen rekening is gehouden met de wijziging van de beslagvrije voet. De beslagvrije voet is het loon (minimumbedrag) dat overblijft na beslag om in de basiskosten van het levensonderhoud te voorzien.

Beslag op loon of uitkering

Bij personen met een belastingschuld kan de Belastingdienst beslag leggen op loon, uitkering of vermogen.

Nieuwe beslagvrije voet

De nieuwe beslagvrije voet geldt alleen voor beslagen die op 1 januari van dit jaar al meer dan een jaar lopen. Om technische redenen heeft de Belastingdienst deze nieuwe berekening nog niet kunnen maken en is er wellicht te veel of te weinig loon of uitkering ingehouden in januari, februari of maart van dit jaar.

Let op!

In die gevallen stopt het beslag op loon en uitkering waarvan de beslagvrije voet niet op tijd is berekend, ook als de belastingschuld nog niet is afbetaald. Werkgever of uitkeringsinstantie ontvangt hierover dan een brief.

Opnieuw berekenen

De Belastingdienst gaat eerst de nieuwe beslagvrije voet berekenen. Pas daarna wordt een beslag op loon of uitkering indien mogelijk hervat. Is er in januari t/m maart te veel beslag gelegd, dan ontvangt men dit automatisch terug.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Salarisadministratie

Salarisadministratie

Het voeren van een correcte, tijdige en betrouwbare salarisadministratie kijkt nauw. Salarisadministratie, méér dan een loonstrook.
Floor van Dipten

Floor van Dipten

Salarisadviseur

Belastingadviseur

Belastingadviseur

  • Den Helder
  • 32-40 uur per week
  • WO Fiscaal Recht / Fiscale Economie 
Nmbrs

Nmbrs

Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.