Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

18 december 2019

Btw-tip!

De rechter heeft bepaalt dat onder bepaalde voorwaarden het optreden van een DJ onder het lage btw-tarief valt. Maar onder welke voorwaarden dan?

Muziekuitvoering?

In de zaak die eerder door de rechtbank in Gelderland werd behandeld, stond de vraag centraal of het optreden van een DJ als 'muziekuitvoering' kan worden aangemerkt. Hierop is namelijk het verlaagde btw-tarief van 9% van toepassing.

Waar komt het publiek met name voor?

Voor het antwoord op die vraag is met name van belang wat het primaire doel van het bezoekende publiek is. Is dit een meer of minder bekende DJ of artiest? Is de DJ bekend, dan is er sprake van een muziekuitvoering en kan dus het lage btw-tarief toepassing vinden.

Let the show go on!

In de betreffende zaak was duidelijk dat de DJ's en artiesten er in de dancing van belastingplichtige een behoorlijke show van maakten. Hierbij werd onder meer gebruik gemaakt van een led-wall en werden rappers, VJ's, lightjockeys en dansers ingezet.

Discotheek?

De inspecteur meende dat er weinig verschil te bespeuren was in vergelijking met een gewone discotheek en wenste het normale tarief toe te passen. De rechtbank ging hier echter niet in mee en stelde dat het publiek met name voor de DJ's en artiesten de dancing bezocht. In dat geval is er sprake van een muziekuitvoering, waarop het lage btw-tarief toegepast moet worden.

Wilt u meer weten over het toepassen van btw-tarief bij muziekuitvoeringen? Wij adviseren u graag.

Beslagvrije voet naar 95%

04-09-2020

De beslagvrije voet gaat naar 95% van het bijstandsniveau, zo besliste de Centrale Raad van Beroep. Dit betekent dat bij misbruik van een uitkering het inkomen van de betrokkene door de boete niet mag dalen tot onder de 95% van het bijstandsniveau. 

Assistent-account met gevoel voor automatisering

  • Zwaagdijk
  • 32-40 uur
  • opleiding accountancy of bedrijfseconomie

Ondernemingsrecht

Een contract of een overeenkomst opstellen? Onze juristen ondersteunen je graag.

Unit4

Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.

Nmbrs

Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.