Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

14 september 2020

Tot 1 oktober buitenlandse btw terugvragen!

Heb jij vorig jaar in de EU goederen of diensten gekocht? Je kunt de btw terugvragen via de Nederlandse Belastingdienst. Maar let op, dit moet je voor 1 oktober indienen. 

Buitenlandse btw

Bij btw die je in de EU betaald hebt, kun je denken aan de btw op een zakelijk boek dat je tijdens een congres in België gekocht hebt, de btw op de factuur van het hotel waar je tijdens het congres verbleef of de btw op de brandstof die je op weg ernaar toe in België getankt hebt.

Let op!

Groot-Brittannië heeft inmiddels de EU verlaten, maar ook de btw die je vorig jaar in Groot-Brittannië hebt betaald, vraag je dit jaar nog gewoon via de Nederlandse Belastingdienst terug.

Digitaal verzoek

De btw vraag je terug via een digitaal verzoek dat je indient via de site Teruggaaf van btw uit andere EU-landen. Je kunt op deze site inloggen met jouw inloggegevens. Deze heb je eerder bij een btw-verzoek van een vorig jaar ontvangen en dien je weer te gebruiken. Ben je de inloggegevens kwijt dan moet je contact opnemen met de Belastingtelefoon. Vraag vooral geen nieuwe inloggegevens aan.

Digitaal indienen

Het indienen moet digitaal gebeuren, wat betekent dat je de formulieren op eerder genoemde website invult. Als je facturen moet meesturen, moet je die eerst scannen zodat je ook die digitaal kunt indienen. Het digitaal meesturen van facturen is niet altijd vereist.

Minimumbedragen

De terug te vragen btw moet je per land specificeren en moet per land minstens € 50 bedragen. Bij een geringer bedrag beslist het betreffende land of je de btw terugkrijgt.

Let op!
Bij een bedrag van minimaal € 400 aan terug te vragen btw per land per kwartaal, mag je jouw verzoek tot teruggave al in de loop van het jaar indienen en hoef je dus minder lang op teruggave te wachten.

Heb je vragen of het terugvragen van in de EU betaalde btw? Onze belastingadviseurs staan je graag bij met internationaal fiscaal advies. Neem contact met ons op.

Unit4

Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.

Check vergunningen nieuwe bedrijfsruimte horecaonderneming

26-08-2020

Als huurder van een nieuwe bedrijfsruimte voor je horecaonderneming ben je vaak zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van vergunningen. Let dus goed de benodigde vergunningen en welke afspraken je daar over maakt. 

Bedrijfswaardering

Bij de verkoop of overname van een bedrijf is het belangrijk om de waarde van je bedrijf te bepalen. Benieuwd wat jouw bedrijf écht waard is? 

Assistent-account met gevoel voor automatisering

  • Zwaagdijk
  • 32-40 uur
  • opleiding accountancy of bedrijfseconomie