23 augustus 2021

Heb jij de buitenlandse btw al teruggevraagd?

Heb je in 2020 in een ander EU-land buitenlandse btw op kosten betaalt? Zorg dat je de btw voor 30 september 2021 terugvraagt. Let op, want de ervaring leert dat de systemen de laatste dagen voor de deadline overbelast raakte. Wacht dus niet te lang. 

Buitenlandse btw

Je kunt buitenlandse btw terugvragen via de Nederlandse Belastingdienst als:

  • je kosten in een ander EU-land maakte met buitenlandse btw, én
  • jouw onderneming in Nederland is gevestigd, én
  • je de kosten maakte ten behoeve van met btw-belaste activiteiten.

Let op!

Ben je in het andere EU-land geregistreerd voor de btw, dan vraag je de buitenlandse btw niet terug via de Nederlandse Belastingdienst. Het terugvragen loopt dan gewoon via de normale btw-aangifte in dat andere EU-land.

Terugvragen digitaal

Het terugvragen gaat digitaal via de website van de Nederlandse Belastingdienst. Heb je nog geen inloggegevens? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan. Hier kan namelijk enige tijd overheen gaan.

Tip!

Vraag zo snel mogelijk de btw terug. Als jouw aanvraag na 30 september 2021 bij de Belastingdienst binnenkomt, neemt de Belastingdienst de aanvraag niet in behandeling. De Belastingdienst waarschuwt op haar website dat in voorgaande jaren de laatste dag(en) de website overbelast raakte, waardoor aanvragen te laat binnenkwamen. Zorg dat dit jou niet overkomt.

Buitenlandse btw 2021

Betaal je veel buitenlandse btw? Dan kun je mogelijk nu ook al een deel van deze btw over het jaar 2021 terugvragen. Dit kan per kwartaal als de buitenlandse btw hoger is dan een drempelbedrag. Dit drempelbedrag kan per EU-land verschillen, maar bedraagt over het algemeen € 400 per kwartaal.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Internationaal fiscaal advies
Ga je met jouw werkzaamheden de grens over? Onze specialisten hebben de kennis in huis om de buitenlandse belastingregels in kaart te brengen.
Lees verder
arrow right
Btw en buitenland 2021
Ga je met jouw werkzaamheden de grens over? Of lever je goederen buiten Nederland? Voor alle grensoverschrijdende activiteiten krijg je niet alleen te maken met de Nederlandse belastingregels, maar ook met regels uit een ander land. De samenloop van deze regels kan erg complex worden.
Lees verder
arrow right
Tot 1 oktober buitenlandse btw terugvragen!
Heb jij vorig jaar in de EU goederen of diensten gekocht? Je kunt de btw terugvragen via de Nederlandse Belastingdienst. Maar let op, dit dien je voor 1 oktober in te dienen.
Lees verder
arrow right
Arbeidsvoorwaarden en cao
Beperk het personeelsverloop binnen jouw organisatie met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. 
Lees verder
arrow right
Huwelijkse voorwaarden
Door het opstellen van huwelijkse voorwaarden beperk je de financiële risico’s voor jouw onderneming.
Lees verder
arrow right