13 november 2023

Bv digitaal oprichten kan per 2024 

Per 2024 kun je volledig online een bv starten. Je hoeft niet meer fysiek naar een notaris. Er was al een tijd een platform voor ingericht, maar inmiddels is ook de wet goedgekeurd en de startdatum bekend: 1 januari 2024.


Betrouwbaarheid

Het digitaal oprichten van een bv betekent concreet dat alle procedures digitaal verlopen. Het opstellen van de notariële aktes, de identificatie en ondertekening verlopen dus volledig digitaal. Om fraude tegen te gaan zullen hierbij de hoogste betrouwbaarheidsniveaus worden toegepast.

Europese richtlijn

Het digitaal op kunnen richten van een bv vloeit voort uit een Europese richtlijn gericht op het eenvoudiger oprichten van een bv. Notarissen zullen worden voorbereid op de komende wijzigingen - cursussen, bijeenkomsten en een kennisbank - om zo ook hun cliënten te kunnen helpen bij het digitaal oprichten van een bv.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Simon Verduin

Simon Verduin

Accountant

Wijnand Breuker

Wijnand Breuker

Accountant-administratieconsulent

Fiscale bijeenkomst Den Helder
Op woensdagavond 8 november 2023 verzorgen wij een fiscale bijeenkomst met actuele ontwikkelingen en nuttige tips. Tijdens deze avond passeren diverse fiscale ontwikkelingen de revue en worden andere belangrijke belastingonderwerpen besproken waar je (mogelijk) mee te maken krijgt. Uiteraard wordt er ook ingegaan op de ontwikkelingen naar aanleiding van het Belastingplan 2024. Kom jij ook?
Lees verder
arrow right
Rechter bevestigt btw-vrijstelling voor digitale medische consulten
Ook binnen de medische sector groeit het gebruik van digitale technologieën gestaag. Onlangs rees de vraag of digitale consulten ook in aanmerking kunnen komen voor de btw-vrijstelling die geldt voor medische diensten. Wat was het oordeel van de rechter hierover?
Lees verder
arrow right