28 december 2020

Controleer jouw voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2021

In deze periode valt de voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2021 op de mat. Heb jij jouw aanslag al ontvangen? Zorg ervoor dat je de voorlopige aanslag goed controleert. De aanslag is namelijk gebaseerd op de van jou bekende gegevens bij de Belastingdienst en dit kan nogal afwijken van de huidige situatie. 

Invloed corona

De coronacrisis kan ervoor hebben gezorgd dat jouw inkomen nu fors afwijkt van vorige jaren. Een lagere winst vanwege corona is voor veel ondernemers ook voor het komende jaar niet ondenkbaar. Je kunt dan de voorlopige aanslag voor 2021 lager laten vaststellen.

Overige wijzigingen

Behalve door corona, kan jouw inkomen in 2021 natuurlijk ook door andere oorzaken afwijken van eerdere jaren. Wellicht heb je jouw bedrijf onlangs flink uitgebreid of juist ingekrompen.

Daarnaast kunnen ook aftrekposten veranderen, bijvoorbeeld als je dit jaar je hypotheek hebt overgesloten tegen een lagere rente. De aftrek van hypotheekrente is dan lager, zodat je de voorlopige aanslag hoger moet laten vaststellen.

Zelf wijzigen

Het wijzigen van de voorlopige aanslag is makkelijk zelf te doen via de site van de Belastingdienst. Maak een reële schatting van jouw te verwachten inkomen in 2021, zodat je aan het eind van volgend jaar niet al te veel hoeft bij te betalen of terugkrijgt.

Geringe korting

Ook dit jaar kun je er weer voor kiezen de voorlopige aanslag in een keer te betalen. De korting die je dan krijgt is gebaseerd op een rente van slechts 0,01%.

Heb je vragen over het wijzigen van de voorlopige aanslag? Neem dan contact met ons op.

Lonenspecial 2022
Voor jou als werkgever is het belangrijk om op de hoogte te zijn op het gebied van personeels- en salarisadministratie. In de lonenspecial 2022 vind je de belangrijkste wijzigingen op dit gebied. De lonenspecial is een handig naslagwerk. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Lees verder
arrow right
JIJ!

JIJ!

Belastingadviseur

Hoelang moet je je financiële administratie bewaren?
Staat jouw archief of online database ook vol met administratie van veel jaren? Heel goed, want je bent verplicht je financiële administratie 7 jaar te bewaren. Dit is de fiscale bewaarplicht. Zo kan de Belastingdienst de administratie controleren wanneer zij een aangifte niet vertrouwd of documentatie opvragen voor een onderzoek bij een van jouw zakenpartners of leveranciers. Maar let op, voor sommige documenten geldt een bewaartermijn van 10 jaar. Welke documenten zijn dit? Hoe zit het als je je financiële administratie uitbesteed of als je je bedrijf beëindigt?
Lees verder
arrow right
Stage in de controlepraktijk (vanaf september 2024)
Wij zijn opzoek naar een enthousiaste en leergierige student die met zijn of haar (afstudeer)onderzoek onze controlepraktijk komt versterken. Een unieke kans, want jouw onderzoek is niet alleen van belang voor jouw studie, maar ook voor ons! Het is namelijk de bedoeling dat jouw onderzoeksresultaten toegevoegde waarde leveren en (wellicht door jezelf) worden geïmplementeerd binnen onze organisatie. 
Lees verder
arrow right
Unit4
Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
Lees verder
arrow right