28 december 2020

Controleer jouw voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2021

In deze periode valt de voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2021 op de mat. Heb jij jouw aanslag al ontvangen? Zorg ervoor dat je de voorlopige aanslag goed controleert. De aanslag is namelijk gebaseerd op de van jou bekende gegevens bij de Belastingdienst en dit kan nogal afwijken van de huidige situatie. 

Invloed corona

De coronacrisis kan ervoor hebben gezorgd dat jouw inkomen nu fors afwijkt van vorige jaren. Een lagere winst vanwege corona is voor veel ondernemers ook voor het komende jaar niet ondenkbaar. Je kunt dan de voorlopige aanslag voor 2021 lager laten vaststellen.

Overige wijzigingen

Behalve door corona, kan jouw inkomen in 2021 natuurlijk ook door andere oorzaken afwijken van eerdere jaren. Wellicht heb je jouw bedrijf onlangs flink uitgebreid of juist ingekrompen.

Daarnaast kunnen ook aftrekposten veranderen, bijvoorbeeld als je dit jaar je hypotheek hebt overgesloten tegen een lagere rente. De aftrek van hypotheekrente is dan lager, zodat je de voorlopige aanslag hoger moet laten vaststellen.

Zelf wijzigen

Het wijzigen van de voorlopige aanslag is makkelijk zelf te doen via de site van de Belastingdienst. Maak een reële schatting van jouw te verwachten inkomen in 2021, zodat je aan het eind van volgend jaar niet al te veel hoeft bij te betalen of terugkrijgt.

Geringe korting

Ook dit jaar kun je er weer voor kiezen de voorlopige aanslag in een keer te betalen. De korting die je dan krijgt is gebaseerd op een rente van slechts 0,01%.

Heb je vragen over het wijzigen van de voorlopige aanslag? Neem dan contact met ons op.

Salarisadministratie
Het voeren van een correcte, tijdige en betrouwbare salarisadministratie kijkt nauw. Salarisadministratie, méér dan een loonstrook.
Lees verder
arrow right
Wijzigingen in de 30%-regeling voor uitgezonden werknemers naar het buitenland
Naast de 30%-regeling voor werknemers die vanuit het buitenland zijn geworven, kan een werkgever onder bepaalde voorwaarden ook deze regeling toepassen voor werknemers die tijdelijk naar het buitenland worden uitgezonden. Ook voor deze 30%-regeling zijn wijzigingen aangekondigd.
Lees verder
arrow right
Hoelang moet je je financiële administratie bewaren?
Staat jouw archief of online database ook vol met administratie van veel jaren? Heel goed, want je bent verplicht je financiële administratie 7 jaar te bewaren. Dit is de fiscale bewaarplicht. Zo kan de Belastingdienst de administratie controleren wanneer zij een aangifte niet vertrouwd of documentatie opvragen voor een onderzoek bij een van jouw zakenpartners of leveranciers. Maar let op, voor sommige documenten geldt een bewaartermijn van 10 jaar. Welke documenten zijn dit? Hoe zit het als je je financiële administratie uitbesteed of als je je bedrijf beëindigt?
Lees verder
arrow right
Btw-verhoging op sport, cultuur en boeken waarschijnlijk van de baan
De geplande btw-verhoging op sport, cultuur en boeken per 2026 lijkt niet door te gaan. Het plan, onderdeel van het Belastingplan 2025, kreeg veel weerstand.
Lees verder
arrow right
King Finance
Met King Finance heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Lees verder
arrow right