Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

31 maart 2020

Corona: compensatie kosten kinderopvang

Door de uitbraak van het coronavirus kunnen enkel ouders in vitale beroepen hun kind naar de kinderopvang brengen. Voor ouders die hun kind niet naar de kinderopvang mogen brengen blijven de kosten van de kinderopvang wel gewoon doorlopen. Het kabinet heeft besloten deze kosten te compenseren.

Rekening blijven betalen

Door de compensatie kunnen ouders de rekening van de kinderopvang ook blijven betalen. Belangenorganisaties in de kinderopvang en de overheid hebben hiertoe opgeroepen. Dit voorkomt tal van uitvoeringsproblemen en bovendien behoudt het kind dan recht op zijn of haar kinderopvangplaats.

Recht op kinderopvangtoeslag gehandhaafd

Ook blijft het recht op kinderopvangtoeslag op deze manier gehandhaafd. Er hoeven dan ook geen wijzigingen aan de Belastingdienst te worden doorgegeven.

Let op!

Alleen als het inkomen wijzigt, al dan niet veroorzaakt door de coronacrisis, moet dit zo spoedig mogelijk aan de Belastingdienst worden doorgegeven. Bij een lager inkomen ontvang je namelijk meer toeslag, bij een hoger inkomen minder.

Eigen bijdrage gecompenseerd

Het kabinet gaat de eigen bijdrage van ouders compenseren. Dit geldt zowel voor kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en gastouderopvang. De compensatie is het verschil tussen de factuurprijs en de ontvangen kinderopvangtoeslag.

De overheid vergoedt de maximumuurprijs voor kinderopvang. Organisaties die een hogere uurprijs rekenen, nemen het meerdere voor hun rekening. De compensatie verloopt via de kinderopvangorganisaties.

Let op!

De compensatie geldt vooralsnog over de periode 16 maart t/m 28 april 2020. Als deze situatie langer duurt, kan de overheid deze compensatie verlengen, bijvoorbeeld met enkele weken.

Heb je vragen over de compensatieregeling? Wij adviseren je graag.

In ons coronadossier vind je nieuws omtrent de maatregelen rondom het coronavirus.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door je worden gelezen.

Doorlopende machtiging SBA en VIA

Doorlopende machtiging SBA en VIA

Jaarlijks verzorgen wij de aangiften voor jou. Dit proces kan steeds efficiënter met de Serviceberichten Aanslag (SBA) en de vooraf ingevulde aangifte (VIA). Elk jaar vroegen wij deze gegevens opnieuw op. Nu kun je voor deze zaken werken met een doorlopende machtiging.
Horeca herpakt zich in 2021, maar nog onder niveau van voor coronacrisis

Horeca herpakt zich in 2021, maar nog onder niveau van voor coronacrisis

09-06-2022

De horeca heeft in 2021 gelukkig weer een stijging in omzet en winst kunnen laten zien. Hierbij zijn echter belangrijke kanttekeningen te maken. Zo waren de steunpakketten dat jaar beter dan in 2020, wat het beeld vertekent. Ook zijn de verschillen tussen de ondernemingen groot en is de omzet nog lang niet op het niveau van voor de crisis.
Agro: nieuwe GLB per 2023

Agro: nieuwe GLB per 2023

08-06-2022

Maak je als agrarisch ondernemer gebruik van steun vanuit het GLB? Per 1 januari 2023 wijzigt het GLB fors. Dit heeft ook voor jou gevolgen. Ondanks dat nog niet alles definitief is, is het goed om je alvast voor te bereiden.
Junior Belastingadviseur

Junior Belastingadviseur

  • Heerhugowaard
  • 32-40 uur
  • studerend/afgerond WO Fiscale Economie
Visionplanner

Visionplanner

Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.