2 juni 2020

Coronacrisis en jouw liquiditeit

De coronacrisis zorgt bij steeds meer bedrijven voor lagere omzetten. Heeft ook jouw bedrijf daarmee te maken? Breng dan tijdig de gevolgen in beeld. Dat gaat het beste met een liquiditeitsprognose. Houd hierbij rekening met de (aangekondigde) coronasteunmaatregelen.

Coronasteunmaatregelen

Vanwege de coronacrisis zijn diverse steunmaatregelen aangekondigd en/of in werking getreden waar jij, als landbouwer, gebruik van kunt maken. Dit betreft onder andere:

  • Financiële tegemoetkomingen voor o.a. loonkosten.
  • Financierings- en kredietregelingen, zoals bijvoorbeeld Borgstellings-krediet Landbouw en uitstel op aflossingen bankleningen.
  • Belastingmaatregelen (o.a. uitstel belastingbetaling).
  • Steun voor aardappelteelt of sierteelt en voedingstuinbouw.
  • Voorschot uitbetaling basis- en vergroeningspremie.

Wees voorbereid

Verwacht je liquiditeitsproblemen? Start dan zo vroeg mogelijk met het in beeld brengen van uw situatie. Ook als die problemen zich waarschijnlijk pas op langere termijn manifesteren. Er is dan nog voldoende tijd om te overleggen met alle betrokken partijen (leveranciers, afnemers, banken en adviseurs).

Heb je vragen over de coronasteunmaatregelen of wil je steun bij het opstellen van een liquiditeitsprognose? Neem gerust contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Assistent accountant controlepraktijk
Vanaf dag 1 aan de slag voor onze audit klanten, de kans om je RA-titel te halen en training on the job van onze ervaren specialisten. Klinkt te mooi om waar te zijn. Toch kan het!
Lees verder
arrow right
Belastingaangifte
Wij verzorgen je complete belastingaangiften en adviseren je hoe je, indien mogelijk, meer fiscaal voordeel kunt behalen.
Lees verder
arrow right
Verhoging aftrek verblijfkosten eigen rijders
Ondernemers in de transportsector die zelf meerdaagse internationale ritten maken, hebben de mogelijkheid om een vast bedrag aan verblijfskosten af te trekken van de winst. Voor het jaar 2024 is dit bedrag, net als vorig jaar, aanzienlijk verhoogd. De stijging komt neer op € 3,00 per dag, waardoor het bedrag nu € 48,00 per dag bedraagt in plaats van € 45,00 per dag.
Lees verder
arrow right
Salarisadviseur
Werken vanuit een digitaal pakket, waarbij het klantcontact geen moment uit het oog wordt verloren. Uiteraard!
    Lees verder
    arrow right