Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

2 juni 2020

Coronacrisis en jouw liquiditeit

De coronacrisis zorgt bij steeds meer bedrijven voor lagere omzetten. Heeft ook jouw bedrijf daarmee te maken? Breng dan tijdig de gevolgen in beeld. Dat gaat het beste met een liquiditeitsprognose. Houd hierbij rekening met de (aangekondigde) coronasteunmaatregelen.

Coronasteunmaatregelen

Vanwege de coronacrisis zijn diverse steunmaatregelen aangekondigd en/of in werking getreden waar jij, als landbouwer, gebruik van kunt maken. Dit betreft onder andere:

  • Financiële tegemoetkomingen voor o.a. loonkosten.
  • Financierings- en kredietregelingen, zoals bijvoorbeeld Borgstellings-krediet Landbouw en uitstel op aflossingen bankleningen.
  • Belastingmaatregelen (o.a. uitstel belastingbetaling).
  • Steun voor aardappelteelt of sierteelt en voedingstuinbouw.
  • Voorschot uitbetaling basis- en vergroeningspremie.

Wees voorbereid

Verwacht je liquiditeitsproblemen? Start dan zo vroeg mogelijk met het in beeld brengen van uw situatie. Ook als die problemen zich waarschijnlijk pas op langere termijn manifesteren. Er is dan nog voldoende tijd om te overleggen met alle betrokken partijen (leveranciers, afnemers, banken en adviseurs).

Heb je vragen over de coronasteunmaatregelen of wil je steun bij het opstellen van een liquiditeitsprognose? Neem gerust contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Na mijn bedrijf

Je hebt je bedrijf overgedragen naar de volgende generatie. Wij zorgen ervoor dat je volop kunt genieten en ontspannen tijdens je pensioen. 

Stabiliseren/reorganiseren

Dit is het moment om jouw organisatie een spiegel voor te houden. Samen stellen wij jouw processen scherp voor de volgende stap.

Begeleiden belastingcontrole

Staat de Belastingdienst binnenkort bij jou op de stoep voor een controle? Dat kan, want per jaar controleren zij tienduizenden ondernemers.

Assistent-account met gevoel voor automatisering

  • Zwaagdijk
  • 32-40 uur
  • opleiding accountancy of bedrijfseconomie

Corona: extra financiële steun gemeentes en cultuur

04-09-2020

Veel steunmaatregelen zijn verlengd door de overheid. Gemeentes en de culturele sector kunnen ook rekenen op extra financiële steun, zo'n € 1,25 miljard.