Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

2 juni 2020

Coronacrisis en jouw liquiditeit

De coronacrisis zorgt bij steeds meer bedrijven voor lagere omzetten. Heeft ook jouw bedrijf daarmee te maken? Breng dan tijdig de gevolgen in beeld. Dat gaat het beste met een liquiditeitsprognose. Houd hierbij rekening met de (aangekondigde) coronasteunmaatregelen.

Coronasteunmaatregelen

Vanwege de coronacrisis zijn diverse steunmaatregelen aangekondigd en/of in werking getreden waar jij, als landbouwer, gebruik van kunt maken. Dit betreft onder andere:

  • Financiële tegemoetkomingen voor o.a. loonkosten.
  • Financierings- en kredietregelingen, zoals bijvoorbeeld Borgstellings-krediet Landbouw en uitstel op aflossingen bankleningen.
  • Belastingmaatregelen (o.a. uitstel belastingbetaling).
  • Steun voor aardappelteelt of sierteelt en voedingstuinbouw.
  • Voorschot uitbetaling basis- en vergroeningspremie.

Wees voorbereid

Verwacht je liquiditeitsproblemen? Start dan zo vroeg mogelijk met het in beeld brengen van uw situatie. Ook als die problemen zich waarschijnlijk pas op langere termijn manifesteren. Er is dan nog voldoende tijd om te overleggen met alle betrokken partijen (leveranciers, afnemers, banken en adviseurs).

Heb je vragen over de coronasteunmaatregelen of wil je steun bij het opstellen van een liquiditeitsprognose? Neem gerust contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Basecone

Basecone

Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
Huwelijkse voorwaarden

Huwelijkse voorwaarden

Door het opstellen van huwelijkse voorwaarden beperk je de financiële risico’s voor jouw onderneming.
Accountant Den Helder

Accountant Den Helder

Twijfel je weleens over de koers die je wilt varen met je bedrijf? Of is het prettig zo nu en dan te kunnen klankborden? Bij Omnyacc Den Helder staan er 70 specialisten voor je klaar. Naast de accountant die voor jou de jaarrekening opstelt en je op breed financieel vlak adviseert, vind je bij ons een team van specialisten die antwoord geeft op al jouw ondernemersvragen. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Lees snel verder.
Verlenging borgstellingsregeling MKB

Verlenging borgstellingsregeling MKB

16-06-2022

Wil je gebruik maken van de Borgstellingsregeling MKB-kredieten (BMKB-regeling)? Goed nieuws: de regeling is verlengd tot 1 juli 2023, omdat het een doelmatige en doeltreffende regeling is gebleken volgens de evaluatie.
Financieren met de overheid

Financieren met de overheid

Met de helpende hand van de overheid heb je meer kans van slagen.