Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

2 juni 2020

Coronacrisis en jouw liquiditeit

De coronacrisis zorgt bij steeds meer bedrijven voor lagere omzetten. Heeft ook jouw bedrijf daarmee te maken? Breng dan tijdig de gevolgen in beeld. Dat gaat het beste met een liquiditeitsprognose. Houd hierbij rekening met de (aangekondigde) coronasteunmaatregelen.

Coronasteunmaatregelen

Vanwege de coronacrisis zijn diverse steunmaatregelen aangekondigd en/of in werking getreden waar jij, als landbouwer, gebruik van kunt maken. Dit betreft onder andere:

  • Financiële tegemoetkomingen voor o.a. loonkosten.
  • Financierings- en kredietregelingen, zoals bijvoorbeeld Borgstellings-krediet Landbouw en uitstel op aflossingen bankleningen.
  • Belastingmaatregelen (o.a. uitstel belastingbetaling).
  • Steun voor aardappelteelt of sierteelt en voedingstuinbouw.
  • Voorschot uitbetaling basis- en vergroeningspremie.

Wees voorbereid

Verwacht je liquiditeitsproblemen? Start dan zo vroeg mogelijk met het in beeld brengen van uw situatie. Ook als die problemen zich waarschijnlijk pas op langere termijn manifesteren. Er is dan nog voldoende tijd om te overleggen met alle betrokken partijen (leveranciers, afnemers, banken en adviseurs).

Heb je vragen over de coronasteunmaatregelen of wil je steun bij het opstellen van een liquiditeitsprognose? Neem gerust contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Jan Schipper

Registeraccountant

Inkomsten Airbnb belast?

09-06-2020

Een woning of kamer verhuren via Airbnb is wereldwijd een populaire manier om een centje bij te verdienen. Maar worden deze inkomsten in Nederland belast? 

Factoring

Beschik sneller over jouw geld. Onze financieringsspecialisten koppelen je aan de juiste factoringpartij. 

Jaarrekening & advies

Wij helpen je graag bij het opstellen, controleren en beoordelen van de jaarrekening. Maar wij gaan ook next level en kijken samen naar de toekomst!

Unit4

Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.

Bedrijfswaardering

Bij de verkoop of overname van een bedrijf is het belangrijk om de waarde van je bedrijf te bepalen. Benieuwd wat jouw bedrijf écht waard is?