27 maart 2020

Coronamaatregel: exportkredietverzekering verruimd

Om exporteurs in de tijd van de coronacrisis tegemoet te komen heeft de overheid een verruiming van de exportkredietverzekering in het leven geroepen.

Exportkredietverzekering

De exportkredietverzekering biedt een garantie vanuit de overheid voor een afgesloten exportkrediet. De verzekering betreft de export van kapitaalgoederen en diensten. Lijd je inderdaad schade omdat een afnemer jouw rekening niet voldoet, dan kun jij of je verzekeraar de schade op de overheid verhalen.

Versoepeling voorwaarden

De verruiming van het exportkrediet betekent onder andere dat exportkredietverzekeringen die korter lopen dan twee jaar, kunnen worden gedekt. Dit was eerst niet het geval. Daarnaast wordt de binnenlandse dekking verruimd, wordt het landenbeleid flexibeler en is voor meer landen dekking te verkrijgen.

Procedures versneld

De verruiming betekent ook dat er een hogere dekking komt en dat procedures worden versneld. Zo geldt momenteel bijvoorbeeld nog een wachttijd van meestal drie maanden voordat de geleden schade betaald wordt.

Overige afspraken

Overheid en bedrijfsleven hebben verder afgesproken om in Europees verband protectionisme tegen te gaan en essentiële goederen makkelijker grensoverschrijdend te vervoeren binnen de EU. Ook wil men arbeidsmigratie versoepelen, beschikbare financiële middelen maximaal benutten en internationale vervoersstromen zoveel mogelijk open houden.

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

In ons coronadossier vind je nieuws omtrent de maatregelen rondom het coronavirus.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door je worden gelezen.

Werving en selectie
Kwalitatief goed personeel is het belangrijkste kapitaal van jouw organisatie. Het werven en selecteren van de juiste werknemers is erg belangrijk.
Lees verder
arrow right
Pensioen- en inkomensadviseur buitendienst
Ben jij een zelfstandige en klantvriendelijke adviseur die gedreven is om te motiveren en op de hoogte te blijven van vaktechnische ontwikkelingen? Dan hebben wij de ideale vacature voor jou!
Lees verder
arrow right
Fiscale bijeenkomst Texel
Op woensdagavond 15 november 2023 verzorgen wij een fiscale bijeenkomst met actuele ontwikkelingen en nuttige tips. Tijdens deze avond passeren diverse fiscale ontwikkelingen de revue en worden andere belangrijke belastingonderwerpen besproken waar je (mogelijk) mee te maken krijgt. Uiteraard wordt er ook ingegaan op de ontwikkelingen naar aanleiding van het Belastingplan 2024. Kom jij ook?
Lees verder
arrow right
Echtscheiding
Onze juristen kunnen je begeleiden in het scheidingstraject en helpen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.
Lees verder
arrow right