26 januari 2022

Deadline subsidie Praktijkleren

Wil je de subsidie Praktijkleren aanvragen? Als werkgevers kun je de subsidie in de derde leerweg aanvragen tot en met 31 januari 2022, 17.00 uur via de RVO site. 

Wanneer subsidie?

De subsidie is een tegemoetkoming voor de kosten die jouw bedrijf maakt voor het begeleiden bij de beroepspraktijkvorming van een student die een mbo-opleiding in de derde leerweg volgt. Je krijgt de subsidie alleen voor kortlopende bij- en omscholing van een werkzoekende of een werkende die werkloos dreigt te worden.

Aanvraagrondes

Er zijn vijf aanvraagrondes. De eerste eindigt 31 januari 2022 om 17.00 uur. De opleiding moet zijn gestart in de periode van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2022. Daarbij is het van belang dat je de subsidie aanvraagt binnen een jaar na afloop van de praktijkplaats.

Maximaal € 2.700

Je kunt alleen voor de eerste veertig weken vanaf de startdatum in aanmerking komen voor subsidie. De opleiding mag wel langer duren, maar voor die extra weken ontvang je geen subsidie. Verder kun je alleen subsidie aanvragen voor de weken waarin daadwerkelijk begeleiding heeft plaatsgevonden. Weken van afwezigheid door bijvoorbeeld ziekte of vakantie tellen niet mee.

Let op!

Als er bijvoorbeeld twintig weken begeleiding plaatsvindt, krijg je dus een subsidiebedrag van maximaal 50% van € 2.700.

Voorwaarden

De subsidie kent ook een aantal voorwaarden. Zo moet jouw bedrijf onder meer een erkend leerbedrijf zijn en moet de opleiding zijn opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (Crebo).

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Ineke Beelen

Ineke Beelen

Assistent-accountant

WMO-verklaring
Voor financiering vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) en Jeugdwet geldt een plicht tot accountantscontrole. Benieuwd hoe onze aanpak voor jou werkt en wat dit je kunt opleveren?
Lees verder
arrow right
Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid 3 (NOW)
De NOW is de tegemoetkoming in de loonkosten voor werkgevers die vanwege de coronacrisis de omzet met minstens 20% zagen dalen. De regeling is met ingang van 1 oktober 2020 verlengd met 9 maanden tot 1 juli 2021. De NOW 3 kent 3 tijdvakken en kent specifiekere bepalingen ten opzichte van NOW 1 en NOW 2. Op deze pagina vertellen we je er alles over. Heb je vragen? Schroom niet om te bellen of mailen als je meer vragen hebt of wilt sparren over jouw situatie. Samen staan we sterk!
Lees verder
arrow right