15 november 2022

Energietoeslag gemeente

Door de stijgende prijzen van onder andere energie heeft de regering extra geld vrijgemaakt voor een eenmalige energietoeslag van € 1.300,-. Met de regeling wil de regering particulieren met een laag inkomen en ondernemers met lage inkomsten helpen.

Wat zijn de voorwaarden?

De voorwaarden van de regeling voor ondernemers zijn per gemeente verschillend. Je komt in aanmerking voor de regeling als je 21 jaar of ouder bent. Daarnaast dienen jouw netto-inkomsten de laatste 3 maanden lager te zijn dan onderstaande bedragen. Bij het beoordelen van de omzet en kosten wordt gekeken naar onderliggende bewijsstukken die aangeleverd moeten worden. Ook wordt bekeken of deze omzet en kosten gangbaar zijn binnen jouw bedrijf.

Inkomsten per maand vanaf 21 jaar tot pensioengerechtigde leeftijd

GezinssamenstellingMaximale netto-inkomsten
Gehuwden€ 1.888,34
Alleenstaande ouder€ 1.322,18
Alleenstaande€ 1.322,18


Inkomsten per maand vanaf pensioengerechtigde leeftijd en ouder

GezinssamenstellingMaximale netto-inkomsten
Gehuwden€ 1.992,43
Alleenstaande ouder€ 1.470,80
Alleenstaande€ 1.470,80



Let op!

Je hoeft niets te doen als je de energietoeslag van € 800 al hebt ontvangen of de energietoeslag reeds hebt aangevraagd.

Vragen?

Denk je dat je aanmerking komt voor de energietoeslag? Neem vóór 6 december contact met ons op, zodat we het dit jaar nog voor jou in gang kunnen zetten. Samen kunnen wij beoordelen of het zinvol is om de aanvraag bij jouw gemeente in te dienen.

Met vriendelijke groet,

Margriet van Drunen (Omnyacc Den Helder) en Cynthia Smit (Omnyacc Texel)

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Geen APK-afmelding vereist voor tijdelijke vrijstelling van keuring
Als je jouw auto gedurende een langere periode niet gebruikt, heb je de mogelijkheid om het kenteken te schorsen. Hierdoor hoef je tijdelijk geen wegenbelasting (MRB) te betalen. Echter, tijdens deze periode is het niet toegestaan om gebruik te maken van de openbare weg. Je mag wel de weg op om je voertuig te laten keuren voor de APK, maar het is niet noodzakelijk om de auto op dezelfde dag ook bij de RDW af te melden.
Lees verder
arrow right
Jolanda Dedert

Jolanda Dedert

Casemanager verzuim en inkomen

Assistent accountant
Leergierig? Enthousiast? Wil jij een topstart van je carrière? Interesse in het digitaliseren van processen? Dat zijn de factoren die wij zoeken in een nieuwe collega Assistent-accountant.
Lees verder
arrow right
Agro: Energiebesparende investeringen: profiteer van EIA
Ben je van plan om met je bedrijf te investeren in maatregelen die leiden tot energiebesparing, verminderde CO2-uitstoot, of wil je investeren in duurzame energie? Dan kun je gebruikmaken van de Energie-investeringsaftrek (EIA) regeling. Door deze regeling kun je 40% van de investeringskosten aftrekken van de winst, wat resulteert in een verlaging van de fiscale winst.
Lees verder
arrow right