15 november 2022

Energietoeslag gemeente

Door de stijgende prijzen van onder andere energie heeft de regering extra geld vrijgemaakt voor een eenmalige energietoeslag van € 1.300,-. Met de regeling wil de regering particulieren met een laag inkomen en ondernemers met lage inkomsten helpen.

Wat zijn de voorwaarden?

De voorwaarden van de regeling voor ondernemers zijn per gemeente verschillend. Je komt in aanmerking voor de regeling als je 21 jaar of ouder bent. Daarnaast dienen jouw netto-inkomsten de laatste 3 maanden lager te zijn dan onderstaande bedragen. Bij het beoordelen van de omzet en kosten wordt gekeken naar onderliggende bewijsstukken die aangeleverd moeten worden. Ook wordt bekeken of deze omzet en kosten gangbaar zijn binnen jouw bedrijf.

Inkomsten per maand vanaf 21 jaar tot pensioengerechtigde leeftijd

GezinssamenstellingMaximale netto-inkomsten
Gehuwden€ 1.888,34
Alleenstaande ouder€ 1.322,18
Alleenstaande€ 1.322,18


Inkomsten per maand vanaf pensioengerechtigde leeftijd en ouder

GezinssamenstellingMaximale netto-inkomsten
Gehuwden€ 1.992,43
Alleenstaande ouder€ 1.470,80
Alleenstaande€ 1.470,80Let op!

Je hoeft niets te doen als je de energietoeslag van € 800 al hebt ontvangen of de energietoeslag reeds hebt aangevraagd.

Vragen?

Denk je dat je aanmerking komt voor de energietoeslag? Neem vóór 6 december contact met ons op, zodat we het dit jaar nog voor jou in gang kunnen zetten. Samen kunnen wij beoordelen of het zinvol is om de aanvraag bij jouw gemeente in te dienen.

Met vriendelijke groet,

Margriet van Drunen (Omnyacc Den Helder) en Cynthia Smit (Omnyacc Texel)

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Assistent-accountant
  • Heerhugowaard
  • 32-40 uur
  • HBO Accountancy/Finance & Control
Lees verder
arrow right
WMO-verklaring
Voor financiering vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) en Jeugdwet geldt een plicht tot accountantscontrole. Benieuwd hoe onze aanpak voor jou werkt en wat dit je kunt opleveren?
Lees verder
arrow right
Corona update | oktober 2020
Om bedrijven te ondersteunen die door de coronacrisis worden getroffen komt het kabinet opnieuw met steunmaatregelen. De nieuwe steunmaatregelen komen boven op de al bestaande regelingen en betreffen vooral de uitbreiding van de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten). In december van dit jaar wordt opnieuw overlegd over het steunpakket. Je leest alle nieuwe steunmaatregelen in de onderstaande blokken. Het is een handig naslagwerk voor jou als ondernemer. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Lees verder
arrow right
Vanaf 2025 fors inkomensnadeel voor nieuwe ouders
Vanaf 2025 wordt er een fors inkomensnadeel verwacht voor nieuwe ouders. Dit komt voort uit de afschaffing van de IACK per 2024 en de beslissing om kinderopvang nog niet al vanaf 2025 bijna gratis te maken, maar pas twee jaar later, dus vanaf 2027.
Lees verder
arrow right
Exact
Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Lees verder
arrow right
William van Haaster

William van Haaster

Accountant Administratieconsulent