17 september 2024

Extra subsidie voor gebruikte elektrische auto’s in 2024

Er is meer dan € 23 miljoen aan extra subsidie beschikbaar gesteld voor de aanschaf van een gebruikte elektrische auto. Hoewel de ‘Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) gebruikt’ voor dit jaar al uitgeput was, kunnen particulieren dankzij deze extra middelen alsnog een subsidieaanvraag indienen.

SEPP

De SEPP bedraagt voor particulieren die een nieuwe elektrische auto kopen € 2.950. Voor gebruikte elektrische auto’s bedraagt de subsidie € 2.000. Voor nieuwe elektrische auto’s is nu nog zo’n 36% van het budget beschikbaar. Voor gebruikte elektrische auto’s is door de extra subsidie nog zo’n 38% van het budget beschikbaar. De subsidie lijkt voldoende voor de rest van het jaar, maar vanwege de grote belangstelling is het verstandig om niet tot het laatste moment met een subsidieaanvraag te wachten.

Voorwaarden

Voor de SEPP gelden tal van voorwaarden. Zo moet de catalogusprijs van de 100% elektrische auto tussen de € 12.000 en € 45.000 liggen. Ook moet de auto een actieradius hebben van minstens 120 kilometer. Verder is de subsidie alleen beschikbaar voor particulieren. U vindt alle voorwaarden hier.

Ook voor ondernemers?

Ondernemers kunnen de subsidie wel aanvragen, maar mogen de auto dan niet tot het ondernemingsvermogen rekenen. Ze kunnen voor zakelijke ritten met deze privéauto dan een vergoeding ten laste van de winst brengen van € 0,23/km.

Let op!

2024 is het laatste jaar dat u de SEPP kunt aanvragen. Dit kan bij RVO.nl tot uiterlijk 27 december 2024 12.00 uur.

Speciaal voor jou

uitgelicht

Auto: zakelijk of privé 2024?
Als ondernemer sta je voor de keuze om de auto zakelijk te gebruiken of privé te houden. Wat is de meest gunstige optie fiscaal gezien? Welke voordelen en nadelen heeft zakelijk rijden voor mij persoonlijk en welke wegen het zwaarst? In dit nieuwsartikel zetten we een aantal regels voor jou op een rij.
Lees verder
arrow right
Auto en fiscus 2024
Hoe zit het met fiscaal vriendelijk rijden in 2024? Het wordt steeds lastiger, nu de autobelastingen de laatste jaren zijn aangescherpt. De voordelen zijn voor een steeds kleinere groep beschikbaar. In dit artikel vind je de mogelijkheden op een rij.
Lees verder
arrow right
Gevolgen van Voorjaarsnota voor automobilisten
Wat zijn de plannen die voortvloeien uit de recent gepubliceerde Voorjaarsnota en welke implicaties brengt dit met zich mee voor automobilisten van (elektrische) personenauto’s en bestelauto’s?
Lees verder
arrow right