11 oktober 2023

Fors meer subsidie voor duurzame energie en energiebesparing

Het kabinet heeft voor dit jaar fors meer subsidie beschikbaar gesteld voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Het budget is met € 210 miljoen verhoogd en komt daarmee voor 2023 op € 560 miljoen. De extra subsidie was nodig vanwege een sterke stijging van het aantal aanvragen.

ISDE-regeling

De ISDE-subsidie is een subsidie voor eigenaren van een koopwoning die als hoofdverblijf dient. Via de ISDE kan subsidie verkregen worden voor isolatiemaatregelen, (hybride) warmtepompen, zonneboilers en aansluitingen op een warmtenet. Bedrijven kunnen subsidie krijgen voor een warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen en kleinschalige windturbine.

Tot wanneer beschikbaar?

De ISDE-subsidie is beschikbaar tot 2030. De subsidie voor bedrijven voor investeringen in zonnepanelen en kleine windturbines loopt nog tot en met 31 december 2023.

Aanvragen

Wil je de ISDE-subsidie aanvragen, dan kan dat via RVO.nl. Op deze site tref je ook een stappenplan aan, die je door de aanvraag heen loodst. Hier staan ook per maatregel de voorwaarden voor de subsidie.

Vragen?

Heb je vragen over het aanvragen van deze subsidie? Neem gerust contact met ons op!

Visionplanner
Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Lees verder
arrow right
Salarisadministratie
Het voeren van een correcte, tijdige en betrouwbare salarisadministratie kijkt nauw. Salarisadministratie, méér dan een loonstrook.
Lees verder
arrow right
Wlz nacalculatie
Ben jij financieel verantwoordelijke bij een organisatie die langdurige zorg verleent? Dan ben je volgens de Wet langdurige zorg (Wlz) verplicht om financiële verantwoording af te leggen over de geleverde zorgprestaties. 
Lees verder
arrow right
Coaching
Coaching kan jou, je onderneming of jouw medewerkers naar een hoger niveau tillen. Onze specialisten geven je inzicht, laten je groeien en ontwikkelen.
Lees verder
arrow right
Nieuwe kansen: uitbreiding subsidies voor duurzame energie in VvE's
Vanaf dit jaar, 2024, is de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) uitgebreid. Via deze regeling kunnen voornamelijk Verenigingen van Eigenaren (VvE's) en energiecoöperaties subsidie aanvragen voor zonne-energie, windenergie en energie opgewekt via waterkracht.
Lees verder
arrow right