27 juni 2024

Geen BOSA-subsidie meer beschikbaar voor 2024

Amateursportorganisaties die de BOSA-subsidie willen aanvragen, kunnen beter wachten tot 2025. Hoewel inschrijven voor subsidies tot 1 augustus 2024 nog mogelijk is, is de kans op succes minimaal omdat er voor 2024 geen budget meer beschikbaar is.

Subsidie Stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties (BOSA)

De BOSA-subsidie is bedoeld voor de bouw en het onderhoud van sportaccommodaties en voor de aanschaf van sportmaterialen. Hiervoor kun je 20% subsidie krijgen. Voor maatregelen op het gebied van energiebesparing, toegankelijkheid, circulariteit en klimaatadaptatie bedraagt de subsidie 40%.

Wanneer aanvragen?

Je kunt de BOSA zowel vooraf als achteraf aanvragen. Bij aanvragen achteraf mag de factuurdatum niet ouder zijn dan twaalf maanden. Bij aanvragen vooraf moet je de activiteiten binnen drie jaar realiseren. Bij goedkeuring van jouw aanvraag bedraagt het voorschot 80%. In beide situaties gelden er voorwaarden voor wat betreft de hoogte van de subsidie en de minimale kosten van de activiteiten. Je vindt hier meer informatie.

Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I)

Subsidies zijn digitaal aan te vragen bij de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen. De verwerking van jouw aanvraag duurt maximaal 22 weken. Zorg ervoor dat je eventuele wijzigingen tussentijds doorgeeft.

Tip!

Wil je gebruikmaken van de subsidie in 2025? Bereid jouw aanvraag dan in 2024 alvast goed voor, zodat je in 2025 de subsidie zo snel mogelijk kunt aanvragen. Het budget wordt namelijk toegekend op volgorde van binnenkomst. Het subsidieloket gaat in principe op 1 januari 2025 weer open.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Btw-vrijstelling op gebitsbeschermers sporters?
De Belastingdienst heeft zich uitgesproken over de vraag of een gebitsbeschermer, die gebruikt worden in de sport, is vrijgesteld van btw.
Lees verder
arrow right
Verenigingen en Stichtingen 2023
Ben je bestuurder van een vereniging of stichting? Dan wil je op de hoogte blijven van alle actualiteiten. Zo kun je tijdig inspelen op veranderingen en hiermee jouw voordeel doen.
Lees verder
arrow right
Relatiebeheerder/ accountant voor de samenstelpraktijk
Als relatiebeheerder ben jij de sleutelfiguur tussen onze klanten en het team. Jij krijgt de kans om jouw expertise in samenstelwerkzaamheden, adviesopdrachten en clientcontact te laten zien.
Met jouw professionaliteit draag je bij aan het begeleiden en adviseren van onze klanten. Jij begrijpt hun behoeften en ondersteunt bij hun vragen. Solliciteer nu en word onderdeel van ons gedreven team.
Lees verder
arrow right