19 mei 2020

Geen btw op mondkapjes

Voor mondkapjes zal vanaf 25 mei een btw-tarief gelden van 0%. Het nultarief geldt tot 1 september 2020 en hangt samen met de verplichting om vanaf 1 juni een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer.

Ook medische mondkapjes

Het nultarief geldt voor alle soorten mondkapjes, zowel medische als niet-medische. Vanwege de verplichting tot dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer, wil het kabinet er alles aan doen de prijs van de mondkapjes zo laag mogelijk te houden.

Wel aftrek voor ondernemer

Omdat het nultarief wordt toegepast in plaats van een btw-vrijstelling, behouden de producent en verkopers van de mondkapjes wel hun recht op aftrek op aan hen in rekening gebrachte btw.

Heb je vragen over het nultarief? Neem gerust contact met mij op.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door jou worden gelezen.

Fiscale bijeenkomst Hoorn
Op woensdagmiddag 6 december 2023 verzorgen wij een fiscale bijeenkomst met actuele ontwikkelingen en nuttige tips. Tijdens deze middag passeren diverse fiscale ontwikkelingen de revue en worden andere belangrijke belastingonderwerpen besproken waar je (mogelijk) mee te maken krijgt. Uiteraard wordt er ook ingegaan op de ontwikkelingen naar aanleiding van het Belastingplan 2024. Kom jij ook?
Lees verder
arrow right
Frank Zwagerman

Frank Zwagerman

Belastingadviseur

Eindejaarstips 2021
Om 2021 goed af te sluiten hebben wij de eindejaarstips op een rij gezet. Wat kun je als ondernemer fiscaal dit jaar nog regelen? Zijn er voor de dga belangrijke aandachtspunten waarop je moet anticiperen? Op welke zaken moet je je als werkgever voorbereiden op het nieuwe jaar? Dit en meer vind je in de eindejaarstips via de onderstaande blokken. Zo ben jij goed voorbereid. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Lees verder
arrow right
Kabinet onderzoekt alternatieven voor toeslagen en kindregelingen
Het kabinet heeft twee rapporten gepubliceerd waarin alternatieven voor toeslagen en kindregelingen worden besproken. Deze rapporten zijn voortgekomen uit de ambitie om bestaande regelingen te vereenvoudigen, meer zekerheid te bieden en de nadelen ervan te minimaliseren.
Lees verder
arrow right