Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

25 augustus 2020

Corona: gratis advies over loopbaan

De uitbraak van het coronavirus heeft grote gevolgen voor de arbeidsmarkt. Werknemers en ondernemers hebben hierdoor meer behoefte aan loopbaanadvies om te kunnen blijven kijken naar de toekomst. Loopbaanadvies is vanaf 1 augustus 2020 gratis. 

Corona

Vanwege corona zijn al veel banen verloren gegaan en is het nog maar de vraag of deze ooit terugkomen. Wie dit niet wil afwachten, kan misschien beter ander werk zoeken of zich laten omscholen. De overheid heeft voor advies geld beschikbaar gesteld met het crisisprogramma ‘NL leert door’.

Loopbaanadvies

Met name degenen die twijfelen, hebben wellicht behoefte aan een loopbaanadvies van een professional. Vanwege corona is een dergelijk advies nu gratis. Het advies heeft als doel om zicht te krijgen op de kansen op de arbeidsmarkt en inzicht in persoonlijke ontwikkeling. Ook wordt geadviseerd bij de keuze van mogelijke (om)scholing en tips bij het zoeken en solliciteren naar werk.

Let op!

Als je als werkgever de tegemoetkoming NOW 2.0 heeft aangevraagd of nog gaat aanvragen, ben je verplicht jouw werknemers te stimuleren een ontwikkeladvies aan te vragen of scholing te volgen voor behoud van werk.

Hoe krijg ik een loopbaanadvies?

Het verkrijgen van een kosteloos loopbaanadvies is vrij eenvoudig. Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd kan er een beroep op doen. Je kunt zelf een loopbaanadviseur uitzoeken, desgewenst iemand die dichtbij gevestigd is. Je maakt zelf een afspraak en de adviseur regelt de administratie.

Hoe vind ik een adviseur?

Via de site hoewerktnederland.nl kun je makkelijk een erkend adviseur vinden. Van belang is vooraf te informeren of deze meedoet aan ‘NL leert door’. Op de site treft je ook links aan naar erkende brancheorganisaties van loopbaanadviseurs.

Heb jij de NOW 2.0 aangevraagd? Houdt dan rekening met de verplichting om jouw medewerkers te stimuleren een ontwikkeladvies aan te vragen of scholing te volgen voor behoud van werk. Heb je hier hulp bij nodig? Onze HRM-adviseurs ondersteunen je graag. Neem gerust contact met ons op. 

Snelstart

SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.

Arbodienstverlening

Hoe ga jij om met verzuim? Bij Omnyacc ben je aan het juiste adres voor een gezonde organisatie. Alle specialisten onder één dak.

Margreet Siemelink

Assistent-accountant

Twinfield

Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.

Jeffrey Muileboom

Assistent-accountant