9 november 2023

Het belang van een pensioenvoorziening in de huidige arbeidsmarkt

Pensioen een bijzaak? Recent onderzoek toont aan dat een pensioenvoorziening voor werknemers een doorslaggevende factor kan zijn voor zowel sollicitanten als huidige medewerkers. 43 procent van de werkgevers zonder pensioenvoorziening geeft aan dat ze mogelijk sollicitanten zijn misgelopen vanwege het ontbreken van zo'n voorziening. 40 procent denkt dat er zelfs wel eens een werknemer is vertrokken omdat ze geen pensioenvoorziening hebben.

Uit het onderzoek blijkt dat werkgevers met een pensioenvoorziening zichzelf aantrekkelijker vinden als werkgever. Een waardevol inzicht voor bedrijven die zich afvragen hoe ze zich kunnen onderscheiden.

Pensioenregeling in vacaturetekst

Wat verrast, is dat een derde van deze werkgevers niet in hun vacatureteksten vermeldt dat ze deze voorziening aanbieden. Een gemiste kans: transparantie over deze voordelen kan echt het verschil maken bij het aantrekken van nieuw talent.

Bovendien toont het onderzoek aan dat werknemers graag betrokken worden bij beslissingen rondom pensioenregelingen. Een open dialoog tussen jou en je werknemers over pensioenvoorzieningen is dus essentieel.

Pensioenvoorzieningen inrichten

Bij Omnyacc zien we dagelijks het belang van financiële zekerheid voor werknemers en adviseren we je graag over een goede pensioenvoorziening. Niet alleen voor de zekerheid van je werknemers, maar ook om als bedrijf aantrekkelijk te blijven in deze krappe arbeidsmarkt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Of wil je advies over hoe je dit het beste kunt communiceren naar je werknemers? Ons team van specialisten staat voor je klaar om je bij elke stap te begeleiden.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Geert Jan Hellinga

Geert Jan Hellinga

Pensioen- en Inkomensadviseur

Annette van Opzeeland

Annette van Opzeeland

Pensioen- en Inkomensadviseur

Harold Steunebrink

Harold Steunebrink

Pensioen- en HRM-adviseur | Partner

Pensioen werkgever
Wat zijn voor jou de beste mogelijkheden? Wij analyseren, implementeren, beheren en controleren jouw werkgeverspensioen.
Lees verder
arrow right
Pensioen ondernemer
Je kunt als ondernemer niet vroeg genoeg beginnen met het vormen van jouw eigen basisinkomen. Onze pensioenspecialisten staan voor je klaar!
Lees verder
arrow right