22 november 2022

Invloed verhoging wettelijk minimumloon op loongebouw cao Open Teelten

Het wettelijk minimumloon wordt per 1 januari 2023 met 10,15% verhoogd. Dit heeft invloed op het loongebouw van de cao Open Teelten.

Loongebouw

Een aantal treden van de cao Open Teelten komen door deze verhoging onder het wettelijk minimumloon te liggen. Het gaat om de treden:

  • B0 (eerste en tweede half jaar)
  • B1
  • B2
  • C0 (eerste en tweede half jaar)

Wettelijk minimumloon

Als werkgever ben je verplicht om minimaal het wettelijk minimumloon uit te betalen. Dit mag niet minder zijn. Voeren wij jullie salarisadministratie? Dan zullen wij salarissen die onder het minimumloon vallen aanpassen naar het nieuwe wettelijk minimumloon.

Bekijk het wettelijk minimumloon >

Onderhandelingen cao Open Teelten

Op dit moment worden er nog onderhandelingen gevoerd over de cao Open Teelten. Er wordt gestreefd om per 1 maart 2023 een nieuwe cao te hebben. Per 1 januari is er dus nog geen nieuw loongebouw. Dit kan tot teleurstelling leiden bij werknemers die boven het wettelijk minimumloon betaald krijgen. Zij krijgen namelijk op 1 januari 2023 geen of een uiterst beperkte verhoging. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden voor een tussentijdse vergoeding voor deze groep. Wij adviseren in dit geval met jouw personeel te communiceren dat waarschijnlijk met terugwerkende kracht bij het vaststellen van de nieuwe cao het salaris zal worden aangepast.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Willem Heeringa

Willem Heeringa

Assistent-accountant

IT-auditor
Een interessante functie op het snijvlak van audit, finance en IT. Boordevol vrijheid, uitdagingen, verantwoordelijkheid en klantcontact!
Lees verder
arrow right
Dennis Bierman

Dennis Bierman

Registeraccountant

Basecone
Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
Lees verder
arrow right
Nmbrs
Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
Lees verder
arrow right