Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

13 oktober 2021

In sommige gevallen langer uitstel van betaling belastingschuld  

Ben je als ondernemer getroffen door de coronacrisis dan kun je in sommige gevallen langer uitstel van betaling krijgen op je belastingschuld. Het gaat om de belastingschuld die je vanaf 1 oktober 2021 weer zou moeten betalen. 

Einde steunpakket

Vanaf 1 oktober zijn ook de algemene steunmaatregelen vanwege corona beëindigd. Ondernemers moeten daarom ook in beginsel vanaf 1 oktober hun nieuwe belastingschulden weer gewoon betalen. Omdat dit soms toch moeilijk is, is de nieuwe uitstelregeling in het leven geroepen.


Voorwaarden

Om voor de nieuwe uitstelregeling in aanmerking te komen, geldt een aantal voorwaarden. De belangrijkste zijn dat de betalingsproblemen veroorzaakt zijn door de coronacrisis, dat het bedrijf levensvatbaar is en dat je een verklaring meestuurt.

Verklaring

Is jouw al opgebouwde belastingschuld samen met de nieuwe schuld meer dan € 20.000, dan is een derdenverklaring vereist. Is de totale schuld minder, dan mag je volstaan met een eigen verklaring. Uit de verklaring moet blijken dat je aan de voorwaarden van de fiscus voldoet en moet je een omschrijving geven van de aard van de betalingsproblemen.

Let op!

Je kunt het uitstel van betaling aanvragen tot en met 31 januari 2022. De aanvraag heeft terugwerkende kracht tot 1 oktober 2021. Krijg je ondertussen aanslagen en/of boetes en wordt aan uw aanvraag voor uitstel tegemoet gekomen, dan hoeft u deze niet te betalen.

Vragen uitstelregeling

Heb je vragen over de nieuwe uitstelregeling? Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Zelfstandigenaftrek sneller afgebouwd

Zelfstandigenaftrek sneller afgebouwd

17-09-2020

In de Miljoenennota is gepresenteerd dat het plan is om de zelfstandigenaftrek de komende jaren sneller en forser af te bouwen dan al eerder aangekondigd was. Als de belastingplannen doorgaan, is deze aftrekpost uiteindelijk in 2036 bijna € 4.000 lager.
Lagere zelfstandigenaftrek 2022

Lagere zelfstandigenaftrek 2022

27-09-2021

De zelfstandigenaftrek wordt volgend jaar verder verlaagd blijkt uit het Belastingplan 2022. De verlaging was al eerder aangekondigd.
Ben je als medicus zelfstandig ondernemer?

Ben je als medicus zelfstandig ondernemer?

09-04-2021

Ben je een medicus? En opereer je vaak volledig zelfstandig? Er is meer nodig om aangemerkt te worden als zelfstandig ondernemer aldus de rechtbank in Groningen.
Ondernemingsraad (OR)

Ondernemingsraad (OR)

Door de medezeggenschap en inspraak van medewerkers versterken zij jou bij het ondernemerschap.
Assistent-accountant

Assistent-accountant

  • Zwaagdijk
  • 32-40 uur
  • opleiding accountancy of bedrijfseconomie
Werkkostenregeling in 2022

Werkkostenregeling in 2022

06-10-2021

In 2020 en 2021 is de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) verruimd door de coronacrisis. In de Miljoenennota 2022 is gepresenteerd dat de vrije ruimte in 2022 weer beperkt wordt.