Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

24 januari 2020

Niet benutte betalingsrechten vervallen

Benut je niet alle betalingsrechten? Dan komt vanaf 2020 het aantal betalingsrechten te vervallen dat je in twee opvolgende jaren niet hebt benut. Het 'rouleren' van betalingsrechten is niet meer mogelijk.

Vervallen na twee jaar

Betalingsrechten vervallen als je in twee opvolgende jaren onvoldoende subsidiabele grond in gebruik hebt om al jouw betalingsrechten te benutten.

Voorbeeld
Stel je hebt in 2019 50 betalingsrechten en 48 ha subsidiabele grond. In 2020 heb je nog steeds 50 betalingsrechten en 49 ha subsidiabele grond. Je hebt dan 'één' betalingsrecht in twee opvolgende jaren niet benut. Hierdoor komt één betalingsrecht te vervallen.

Rouleren niet meer mogelijk

Heb jij structureel meer betalingsrechten dan grond? Dan kon je t/m 2019 'rouleren' met betalingsrechten. De betalingsrechten vervielen daardoor niet, omdat afzonderlijke betalingsrechten maximaal één jaar niet waren benut. Dit 'rouleren' is niet meer mogelijk.

Heb jij vragen over betalingsrechten? Wij adviseren je graag. Neem gerust contact met ons op.

Dashboarding: tijdig bijsturen

Dashboarding: tijdig bijsturen

Met een online dashboard heb je altijd en overal inzichtelijk hoe jouw bedrijf er financieel voor staat. Door de financiële visuele samenvatting zie je dit in één oogopslag. Dit maakt het tijdig bijsturen een stuk makkelijker waardoor je sneller kunt schakelen.
Vitamine O

Vitamine O

Vitamine O(mnyacc): het meest complete recept voor jou als ondernemer
Jacqueline Brijker

Jacqueline Brijker

Salarisadviseur

De Hoornse wensboom

De Hoornse wensboom

In deze bijzondere tijd willen wij van Omnyacc in samenwerking met Voor een mooie stad de lach op het gezicht toveren bij zoveel mogelijk mensen! Dit willen wij doen door wensen in vervulling te laten gaan. Iedereen kan een wens achterlaten tot en met 31 december. In het nieuwe jaar gaan we zoveel mogelijk wensen uit laten komen. Andere ondernemers kunnen ook meedoen als wensvervuller. Doe jij ook mee?