Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

24 januari 2020

Niet benutte betalingsrechten vervallen

Benut u niet alle betalingsrechten? Dan komt vanaf 2020 het aantal betalingsrechten te vervallen dat u in twee opvolgende jaren niet heeft benut. Het 'rouleren' van betalingsrechten is niet meer mogelijk.

Vervallen na twee jaar

Betalingsrechten vervallen als u in twee opvolgende jaren onvoldoende subsidiabele grond in gebruik heeft om al uw betalingsrechten te benutten.

Voorbeeld
Stel u heeft in 2019 50 betalingsrechten en 48 ha subsidiabele grond. In 2020 heeft u nog steeds 50 betalingsrechten en 49 ha subsidiabele grond. U heeft dan 'één' betalingsrecht in twee opvolgende jaren niet benut. Hierdoor komt één betalingsrecht te vervallen.

Rouleren niet meer mogelijk

Heeft u structureel meer betalingsrechten dan grond? Dan kon u t/m 2019 'rouleren' met betalingsrechten. Uw betalingsrechten vervielen daardoor niet, omdat afzonderlijke betalingsrechten maximaal één jaar niet waren benut. Dit 'rouleren' is niet meer mogelijk.

Heeft u vragen over betalingsrechten? Wij adviseren u graag. Neem gerust contact met ons op.

Nmbrs

Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.

Janette van Otterlo

Aangiftemedewerker

25 tips voor je bedrijfsfinanciering

Met hun bancaire achtergrond, opleiding tot financieringsspecialist en ervaring geven onze financieringsspecialisten Jos de Lange en William van Haaster je 25 tips op gebied van bedrijfsfinancieringen.