24 januari 2020

Niet benutte betalingsrechten vervallen

Benut je niet alle betalingsrechten? Dan komt vanaf 2020 het aantal betalingsrechten te vervallen dat je in twee opvolgende jaren niet hebt benut. Het 'rouleren' van betalingsrechten is niet meer mogelijk.

Vervallen na twee jaar

Betalingsrechten vervallen als je in twee opvolgende jaren onvoldoende subsidiabele grond in gebruik hebt om al jouw betalingsrechten te benutten.

Voorbeeld
Stel je hebt in 2019 50 betalingsrechten en 48 ha subsidiabele grond. In 2020 heb je nog steeds 50 betalingsrechten en 49 ha subsidiabele grond. Je hebt dan 'één' betalingsrecht in twee opvolgende jaren niet benut. Hierdoor komt één betalingsrecht te vervallen.

Rouleren niet meer mogelijk

Heb jij structureel meer betalingsrechten dan grond? Dan kon je t/m 2019 'rouleren' met betalingsrechten. De betalingsrechten vervielen daardoor niet, omdat afzonderlijke betalingsrechten maximaal één jaar niet waren benut. Dit 'rouleren' is niet meer mogelijk.

Heb jij vragen over betalingsrechten? Wij adviseren je graag. Neem gerust contact met ons op.

Tot slot

Lees ook onze andere agro-gerelateerde artikelen:

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Lisenka Dekker

Lisenka Dekker

Assistent-accountant

Miriam Steenvoorden

Miriam Steenvoorden

Assistent-accountant

Duo-interview Sustenso vs. DeVi-Stairlifts
In het duo-interview tussen Dennis Vroegindeweij van DeViStairlifts en Hans van der Weide van Sustenso hebben we het gehad over grip. En dat niet alleen. In dit duo-interview praten ze verder over het ontstaan van hun bedrijven en de verdere ontwikkeling. Al zijn de bedrijven compleet verschillend, toch zie je gelijk de herkenning als twee ondernemers aan het woord zijn.
Lees verder
arrow right
iMUIS by King
Met iMUIS by King heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Lees verder
arrow right
Nmbrs
Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
Lees verder
arrow right