24 januari 2020

Niet benutte betalingsrechten vervallen

Benut je niet alle betalingsrechten? Dan komt vanaf 2020 het aantal betalingsrechten te vervallen dat je in twee opvolgende jaren niet hebt benut. Het 'rouleren' van betalingsrechten is niet meer mogelijk.

Vervallen na twee jaar

Betalingsrechten vervallen als je in twee opvolgende jaren onvoldoende subsidiabele grond in gebruik hebt om al jouw betalingsrechten te benutten.

Voorbeeld
Stel je hebt in 2019 50 betalingsrechten en 48 ha subsidiabele grond. In 2020 heb je nog steeds 50 betalingsrechten en 49 ha subsidiabele grond. Je hebt dan 'één' betalingsrecht in twee opvolgende jaren niet benut. Hierdoor komt één betalingsrecht te vervallen.

Rouleren niet meer mogelijk

Heb jij structureel meer betalingsrechten dan grond? Dan kon je t/m 2019 'rouleren' met betalingsrechten. De betalingsrechten vervielen daardoor niet, omdat afzonderlijke betalingsrechten maximaal één jaar niet waren benut. Dit 'rouleren' is niet meer mogelijk.

Heb jij vragen over betalingsrechten? Wij adviseren je graag. Neem gerust contact met ons op.

Tot slot

Lees ook onze andere agro-gerelateerde artikelen:

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Elektrische auto's vrijstelling verlengd tot 2026
De afbouw van de vrijstelling op motorrijtuigenbelasting voor volledig elektrische auto's wordt pas van kracht in 2026, niet in 2025 zoals oorspronkelijk gepland. Echter, bestuurders van plug-in hybride auto's zullen vanaf volgend jaar wel een hogere motorrijtuigenbelasting moeten betalen. Dit is gemeld door RTL Nieuws.
Lees verder
arrow right
HRM-workshops Den Helder
Op donderdag 4 april verzorgen wij de HRM-workshops waarin we actuele ontwikkelingen en nuttige tips delen rondom fiscaal optimaal belonen en het creëren van een gezonde en veilige werkomgeving.
Lees verder
arrow right
AO/IB
Wil jij jouw organisatie ook beter beheren en sturen? Houdt dan jouw Administratieve Organisatie eens tegen het licht. We voorzien je van tips en adviezen om jouw bedrijfsvoering verder te verbeteren.
Lees verder
arrow right