Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

24 januari 2020

Niet benutte betalingsrechten vervallen

Benut u niet alle betalingsrechten? Dan komt vanaf 2020 het aantal betalingsrechten te vervallen dat u in twee opvolgende jaren niet heeft benut. Het 'rouleren' van betalingsrechten is niet meer mogelijk.

Vervallen na twee jaar

Betalingsrechten vervallen als u in twee opvolgende jaren onvoldoende subsidiabele grond in gebruik heeft om al uw betalingsrechten te benutten.

Voorbeeld
Stel u heeft in 2019 50 betalingsrechten en 48 ha subsidiabele grond. In 2020 heeft u nog steeds 50 betalingsrechten en 49 ha subsidiabele grond. U heeft dan 'één' betalingsrecht in twee opvolgende jaren niet benut. Hierdoor komt één betalingsrecht te vervallen.

Rouleren niet meer mogelijk

Heeft u structureel meer betalingsrechten dan grond? Dan kon u t/m 2019 'rouleren' met betalingsrechten. Uw betalingsrechten vervielen daardoor niet, omdat afzonderlijke betalingsrechten maximaal één jaar niet waren benut. Dit 'rouleren' is niet meer mogelijk.

Heeft u vragen over betalingsrechten? Wij adviseren u graag. Neem gerust contact met ons op.

Bianca de Kooker-Gleijsteen

Vennoot en adviseur estate planning

Jaarrekening & advies

Wij helpen je graag bij het opstellen, controleren en beoordelen van de jaarrekening. Maar wij gaan ook next level en kijken samen naar de toekomst!

Subsidies

Er zijn ruim 3.000 subsidies in Nederland, alleen zijn nog veel mogelijke subsidies en regelingen onbekend. Maak jij al gebruik van de mogelijkheden?

Helga Mul

Administratief medewerker

Paul Kimsma

Financieel planner - pensioenadviseur