24 januari 2020

Niet benutte betalingsrechten vervallen

Benut je niet alle betalingsrechten? Dan komt vanaf 2020 het aantal betalingsrechten te vervallen dat je in twee opvolgende jaren niet hebt benut. Het 'rouleren' van betalingsrechten is niet meer mogelijk.

Vervallen na twee jaar

Betalingsrechten vervallen als je in twee opvolgende jaren onvoldoende subsidiabele grond in gebruik hebt om al jouw betalingsrechten te benutten.

Voorbeeld
Stel je hebt in 2019 50 betalingsrechten en 48 ha subsidiabele grond. In 2020 heb je nog steeds 50 betalingsrechten en 49 ha subsidiabele grond. Je hebt dan 'één' betalingsrecht in twee opvolgende jaren niet benut. Hierdoor komt één betalingsrecht te vervallen.

Rouleren niet meer mogelijk

Heb jij structureel meer betalingsrechten dan grond? Dan kon je t/m 2019 'rouleren' met betalingsrechten. De betalingsrechten vervielen daardoor niet, omdat afzonderlijke betalingsrechten maximaal één jaar niet waren benut. Dit 'rouleren' is niet meer mogelijk.

Heb jij vragen over betalingsrechten? Wij adviseren je graag. Neem gerust contact met ons op.

Tot slot

Lees ook onze andere agro-gerelateerde artikelen:

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Stabiliseren/reorganiseren
Dit is het moment om jouw organisatie een spiegel voor te houden. Samen stellen wij jouw processen scherp voor de volgende stap.
Lees verder
arrow right
De Hoornse wensboom
In deze bijzondere tijd willen wij van Omnyacc in samenwerking met Voor een mooie stad de lach op het gezicht toveren bij zoveel mogelijk mensen! Dit willen wij doen door wensen in vervulling te laten gaan. Iedereen kan een wens achterlaten tot en met 8 januari. In het nieuwe jaar gaan we zoveel mogelijk wensen uit laten komen. Andere ondernemers en particulieren kunnen ook meedoen als wensvervuller. Doe jij ook mee?
Lees verder
arrow right
Rapportages en dashboarding
Financiële rapportages geven inzicht in jouw financiële situatie en vormen de basis voor strategische beslissingen.
Lees verder
arrow right
Update lonenspecial 2024: Werkkostenregeling
Via de werkkostenregeling kan een werkgever zijn personeel onbelast allerlei zaken vergoeden en verstrekken. Blijft de werkgever in een jaar binnen de zogenaamde vrije ruimte, dan betaalt ook de werkgever geen belasting. Overschrijdt hij de vrije ruimte, dan betaalt hij 80% belasting via de eindheffing. Wel moet rekening gehouden worden met de gebruikelijkheidstoets.
Lees verder
arrow right
25 tips voor je bedrijfsfinanciering
Met hun bancaire achtergrond, opleiding tot financieringsspecialist en ervaring geven onze financieringsspecialisten Jos de Lange en William van Haaster je 25 tips op gebied van bedrijfsfinancieringen.
Lees verder
arrow right