24 januari 2020

Niet benutte betalingsrechten vervallen

Benut je niet alle betalingsrechten? Dan komt vanaf 2020 het aantal betalingsrechten te vervallen dat je in twee opvolgende jaren niet hebt benut. Het 'rouleren' van betalingsrechten is niet meer mogelijk.

Vervallen na twee jaar

Betalingsrechten vervallen als je in twee opvolgende jaren onvoldoende subsidiabele grond in gebruik hebt om al jouw betalingsrechten te benutten.

Voorbeeld
Stel je hebt in 2019 50 betalingsrechten en 48 ha subsidiabele grond. In 2020 heb je nog steeds 50 betalingsrechten en 49 ha subsidiabele grond. Je hebt dan 'één' betalingsrecht in twee opvolgende jaren niet benut. Hierdoor komt één betalingsrecht te vervallen.

Rouleren niet meer mogelijk

Heb jij structureel meer betalingsrechten dan grond? Dan kon je t/m 2019 'rouleren' met betalingsrechten. De betalingsrechten vervielen daardoor niet, omdat afzonderlijke betalingsrechten maximaal één jaar niet waren benut. Dit 'rouleren' is niet meer mogelijk.

Heb jij vragen over betalingsrechten? Wij adviseren je graag. Neem gerust contact met ons op.

Tot slot

Lees ook onze andere agro-gerelateerde artikelen:

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Agro: Enkele keuzes bij eco-activiteit ‘Weidegang’
Na de GO-periode zijn aanpassingen aan je eco-activiteiten niet mogelijk. Bij 'Weidegang' zijn er echter twee uitzonderingen. Bovendien is recentelijk bepaald dat je uiterlijk op 15 juni moet beginnen met weiden.
Lees verder
arrow right
Unit4
Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
Lees verder
arrow right
Eindejaarstips 2023
Om 2023 goed af te sluiten hebben wij de eindejaarstips op een rij gezet. Wat kun je als ondernemer fiscaal dit jaar nog regelen? Zijn er voor de dga belangrijke aandachtspunten waarop je moet anticiperen? Op welke zaken moet je je als werkgever voorbereiden voor het nieuwe jaar? Dit en meer vind je in de eindejaarstips. Zo ben jij goed voorbereid. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.
Lees verder
arrow right
Exact
Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Lees verder
arrow right
Accountantscontrole
Accountantscontrole: de stok achter de deur om processen flink onder de loep te nemen. Met ons advies verbeter je daadwerkelijk. Maak van de nood een deugd.
Lees verder
arrow right
Ilonka Zonneveld

Ilonka Zonneveld

Salarisadviseur