24 november 2020

Omschakelprogramma duurzame landbouw: 175 miljoen euro beschikbaar 

In het Omschakelprogramma duurzame landbouw is door minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit € 175 miljoen beschikbaar gesteld. Het programma is ingesteld om agrarische ondernemers en tuinders om te laten schakelen naar een duurzamere manier van produceren. Benieuwd welk subsidiefonds en welke subsidieregelingen er zijn? 

Omschakelfonds

De omschakeling naar een stikstofarme(re) en duurzame landbouw is een grote stap voor veel agrarisch ondernemers. Eerder had minister Schouten al eerder beloofd om hiervoor met een 'omschakelfonds' te komen.

Omschakelprogramma

Omdat er nu meerdere regelingen van kracht worden, gaat het nu om een 'omschakelprogramma'. Dit programma bestaat uit omschakelspoor en een overbruggingsspoor en bevat de volgende onderdelen:

  • een investeringsfonds van € 70 miljoen
  • een subsidieregeling voor ondersteuning bij het maken van een bedrijfsplan voor omschakeling
  • een subsidieregeling voor het opstarten van demonstratiebedrijven en
  • een borgstellingsregeling voor werkkapitaal.

Het streven is om de regelingen in de loop van 2021 open te stellen.

Stage in de samenstelpraktijk
Het beste van twee werelden? Dat biedt ons kantoor Leeuwarden in deze stage. Een unieke kans! In deze stage van 16 weken kun je ervaring op doen in de samenstelpraktijk. Ben jij die enthousiaste en leergierige student, die met plezier en op betrokken wijze ons team kan versterken? En ben jij de accountancytopper met gevoel voor de digitale wereld die graag in de praktijk het vak wil leren? Dan zoeken wij jou!
Lees verder
arrow right
Junior Belastingadviseur
Training on the job van onze ervaren belastingadviseurs, de kans om je NOB-titel te halen en werken voor mooie mkb-ondernemers en audit klanten. Ons kantoor in Heerhugowaard is op zoek naar een Junior Belastingadviseur (32-40 uur). Wil jij een topstart van je carrière? Dan zoeken wij jou.
Lees verder
arrow right
Mats Molenaar

Mats Molenaar

Assistent-accountant

Visionplanner
Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Lees verder
arrow right