17 juli 2024

Online aanvragen UWV voorzieningen voor werkgevers

Vanaf 22 juli 2024 kunnen bij het UWV diverse voorzieningen online worden aangevraagd, vooral gericht op werkgevers en werknemers.

Voorzieningen UWV

Wanneer jij als werkgever een werknemer met een ziekte of handicap in dienst hebt, kom je in aanmerking voor een aantal voorzieningen die jij óf de werknemer ondersteunen. Er zijn ook voorzieningen gericht op zelfstandigen, startende ondernemers, het onderwijs of de privésituatie.

Online aanvragen vanaf 22 juli

Een aantal voorzieningen gericht op werkgever en werknemer kun je vanaf 22 juli online aanvragen. Het gaat om:

  • loondispensatie
  • vervolg loondispensatie
  • subsidie voor een interne jobcoach
  • vervolgsubsidie voor een interne jobcoach
  • vergoeding werkgeversvoorziening

Dienst toevoegen in werkgeversportaal UWV

Om online een voorziening aan te kunnen vragen, moet je eerst de dienst ‘Voorzieningen’ toevoegen aan het werkgeversportaal. Dit gaat via eHerkenning. Je kunt dan in het werkgeversportaal ook de brieven rondom jouw aanvraag lezen. Deze staan onder ‘Brieven en documenten'. De brieven worden ook nog per post verzonden.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Agro: Bodembedekking najaar kleigrond vervallen
Als onderdeel van de versoepelingen van de GLB-voorwaarden is de verplichting voor bodembedekking op kleigrond in het najaar komen te vervallen.
Lees verder
arrow right
Twinfield
Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Lees verder
arrow right
Belastingplannen 2025 goedgekeurd
Op vrijdag 23 augustus jl. heeft de Ministerraad de Belastingplannen voor 2025 goedgekeurd. Deze plannen worden nu voor spoedadvies voorgelegd aan de Raad van State en zullen op Prinsjesdag 2024 aan de Tweede Kamer worden gepresenteerd.
Lees verder
arrow right
WNT-controle
Ben je een (semi-)publieke instelling en val je onder de wet normering topinkomens (WNT)? Wij kunnen de accountantscontrole volgens het WNT-protocol uitvoeren en je van de benodigde verklaring voorzien.
Lees verder
arrow right
Update lonenspecial 2022
In de update van de lonenspecial 2022 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. 
Lees verder
arrow right
Begeleiden belastingcontrole
Staat de Belastingdienst binnenkort bij jou op de stoep voor een controle? Dat kan, want per jaar controleren zij tienduizenden ondernemers.
Lees verder
arrow right