21 januari 2022

Online sportles? Tijdelijk laag btw-tarief

Door de coronamaatregelen zijn de sportscholen beperkt geopend geweest de afgelopen maanden. Daarom wordt het btw-tarief voor online sportlessen tijdelijk verlaagd. Je kunt het lage btw-tarief van 9% hanteren in plaats van 21%. 

Sportscholen beperkt geopend

Vanwege corona waren sportscholen vanaf 28 november 2021 beperkt geopend en vanaf 19 december 2021 tot en met 14 januari 2022 verplicht gesloten. Veel sportscholen gingen toen over tot het aanbieden van online sportlessen.

Geen sportaccommodatie

Het lage btw-tarief mag normaal gesproken echter alleen berekend worden als gebruikgemaakt wordt van een sportaccommodatie. Nu dit bij online sportlessen ontbreekt, ziet het kabinet zich genoodzaakt genoemde versoepeling te hanteren.

Let op!

Het verlaagde tarief op online sportlessen mag alleen gedurende de periode 28 november 2021 tot en met 14 januari 2022 toegepast worden. Daarna geldt weer het normale tarief.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

IT-auditor
Een interessante functie op het snijvlak van audit, finance en IT. Boordevol vrijheid, uitdagingen, verantwoordelijkheid en klantcontact!
Lees verder
arrow right
Exact
Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Lees verder
arrow right
€1,45 miljard extra voor uitkoopregelingen veehouders
Het budget voor veehouders die de uitkoopregelingen Lbv en Lbv-plus willen gebruiken, wordt verhoogd. De aanvraagperiode voor Lbv-plus is verlengd tot 20 december 2024.
Lees verder
arrow right
HRM-workshops Den Helder
Op donderdag 4 april verzorgen wij de HRM-workshops waarin we actuele ontwikkelingen en nuttige tips delen rondom fiscaal optimaal belonen en het creëren van een gezonde en veilige werkomgeving.
Lees verder
arrow right