24 mei 2024

Openbaarmaking van namen verlaagde energetarieven

Vanaf het najaar van 2025 zullen de namen van bedrijven die profiteren van lagere energietarieven voor glastuinbouw, landpalen of walstroom openbaar worden gemaakt. Deze lagere energietarieven worden beschouwd als steunmaatregelen, waardoor het vastgelegd is dat de namen van de gebruikers ervan openbaar worden gemaakt.

Transparency Award Module (TAM)

Van de bedrijven die een verlaagd energietarief betalen, wordt een aantal gegevens opgenomen in de zogenaamde Transparency Award Module (TAM) van de Europese Commissie. Dit betreft de naam van de onderneming, het KVK-nummer, of het gaat om een kleine of middelgrote onderneming, een activiteitenomschrijving via een NACE-code en de omvang van het steunbedrag.

Let op!

Alleen bedrijven die minstens € 100.000 aan steun ontvangen via een lager energietarief worden vermeld in de TAM.

Wanneer publicatie?

De gegevens van de bedrijven die steun ontvangen worden vanaf het najaar van 2025 gepubliceerd. Publicatie vindt plaats op de site van de Europese Commissie.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

HRM-workshops Den Helder
Op donderdag 4 april verzorgen wij de HRM-workshops waarin we actuele ontwikkelingen en nuttige tips delen rondom fiscaal optimaal belonen en het creëren van een gezonde en veilige werkomgeving.
Lees verder
arrow right
Opstarttijd wordt door Hoge Raad als werktijd gekwalificeerd
De Hoge Raad heeft bepaald dat de tien minuten waarin een callcentermedewerker voorafgaand aan zijn dienst aanwezig moest zijn, beschouwd moeten worden als betaalde werktijd. Deze beslissing volgt het advies van de Advocaat-Generaal, de juridisch adviseur van de Hoge Raad.
Lees verder
arrow right
Monique Slotemaker

Monique Slotemaker

Salaris- en personeelsadviseur

Miljoenennota 2025: internationaal
Van de intrekking van de afschaffing van de inkoopfaciliteit dividendbelasting tot de invoering van een wereldwijde minimumbelasting. Ook op internationaal gebied verandert er veel in het Belastingplan 2025. Wij zetten de belangrijkste wijzigingen voor je als internationaal opererende ondernemer op een rij.
Lees verder
arrow right
Lisenka Dekker

Lisenka Dekker

Assistent-accountant

AO/IB
Wil jij jouw organisatie ook beter beheren en sturen? Houdt dan jouw Administratieve Organisatie eens tegen het licht. We voorzien je van tips en adviezen om jouw bedrijfsvoering verder te verbeteren.
Lees verder
arrow right