24 januari 2020

Salderen

Is jouw bedrijfssituatie niet volgens jouw natuurvergunning? Of heb je geen natuurvergunning, maar heb je die wel nodig? Of wil je groeien in het aantal dieren? Dan is intern en/of extern salderen mogelijk een oplossing voor jou.

Uitgangssituatie

Wil je intern of extern salderen dan is o.a. de stikstofdepositie van jouw bedrijf van belang. Dit wordt bepaald op basis van jouw eerdere natuurvergunning of jouw vergunde situatie op de aanwijsdata van de betreffende Natura 2000-gebieden. Salderen kan alleen met stalcapaciteit die ook daadwerkelijk is gerealiseerd op het moment van salderen. Het aantal gehouden dieren is niet (meer) van belang.

Intern salderen

Bij Intern salderen creëer je ruimte op jouw eigen bedrijf om groei, zonder toename van stikstofdepositie, mogelijk te maken. Dit kan bijvoorbeeld door jouw bestaande stal(len) emissiearm te maken of door jouw bestaande stal(len) te vervangen door een nieuwe emissiearmere stal.

Extern salderen

Je kunt extern salderen door stikstofdepositie van een andere locatie over te nemen. De over te nemen stikstofdepositie wordt met 30% gekort. Extern salderen kan alleen met een bedrijf in dezelfde regio, die ook invloed heeft op dezelfde Natura 2000-gebieden als jou.

Met dierrechten niet mogelijk

Op dit moment is extern salderen niet mogelijk als de verkoper op 4 oktober 2019 fosfaat- en/of dierrechten op naam had staan. Het kan zijn dat dit standpunt nog wijzigt. Begin februari wordt hier duidelijkheid over verwacht.

Wil je gebruikmaken van intern en/of extern salderen? Wij adviseren je graag.

Tot slot

Lees ook onze andere agro-gerelateerde artikelen:

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Relatiebeheerder
Meedenken met de klant, ondersteuning bieden met tussentijdse financiële inzichten en relevante managementinformatie. Dat zijn enkele verantwoordelijkheden die jij draagt. Uiteraard samen met het team!
Lees verder
arrow right
Update lonenspecial 2021
In de update van de lonenspecial 2021 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.
Lees verder
arrow right
Beoordelen jaarrekening
Een beoordelingsverklaring kan de oplossing zijn als je meer behoefte hebt aan zekerheid. Daarnaast kun je bij ons terecht voor de verplichte beoordeling. 
Lees verder
arrow right
Herziening aftrekposten bij overmatige aftrek
Heb jij een fiscale partner? Dan heb je de mogelijkheid om bepaalde aftrekposten onderling te verdelen. De wijze waarop je deze verdeelt, is volledig aan jou. Echter, het belangrijkste is dat samen niet meer dan 100% van alle kosten in aftrek gebracht mag worden.
Lees verder
arrow right
Overdragen
Begin op tijd met de voorbereidingen want het verkoopklaar maken van jouw onderneming neemt enkele jaren in beslag.
Lees verder
arrow right
Accountant Texel
Ben je als ondernemer net gestart met je bedrijf, zit je middenin allerlei ondernemerskwesties of ga je binnenkort afstand doen van jouw onderneming? Dan is het raadzaam om advies te vragen aan een accountant. Omnyacc Texel ondersteunt en adviseert in alle fases van het ondernemerschap. Een accountantskantoor zijn we nog steeds, maar met een uitgebreid dienstenpakket. Denk aan fiscaal en juridisch advies, controle, financiële administratie of salarisadministratie. Ons team werkt nauw samen om jou en je onderneming naar een hoger niveau te tillen. Loop ook eens bij ons binnen.
Lees verder
arrow right