24 januari 2020

Salderen

Is jouw bedrijfssituatie niet volgens jouw natuurvergunning? Of heb je geen natuurvergunning, maar heb je die wel nodig? Of wil je groeien in het aantal dieren? Dan is intern en/of extern salderen mogelijk een oplossing voor jou.

Uitgangssituatie

Wil je intern of extern salderen dan is o.a. de stikstofdepositie van jouw bedrijf van belang. Dit wordt bepaald op basis van jouw eerdere natuurvergunning of jouw vergunde situatie op de aanwijsdata van de betreffende Natura 2000-gebieden. Salderen kan alleen met stalcapaciteit die ook daadwerkelijk is gerealiseerd op het moment van salderen. Het aantal gehouden dieren is niet (meer) van belang.

Intern salderen

Bij Intern salderen creëer je ruimte op jouw eigen bedrijf om groei, zonder toename van stikstofdepositie, mogelijk te maken. Dit kan bijvoorbeeld door jouw bestaande stal(len) emissiearm te maken of door jouw bestaande stal(len) te vervangen door een nieuwe emissiearmere stal.

Extern salderen

Je kunt extern salderen door stikstofdepositie van een andere locatie over te nemen. De over te nemen stikstofdepositie wordt met 30% gekort. Extern salderen kan alleen met een bedrijf in dezelfde regio, die ook invloed heeft op dezelfde Natura 2000-gebieden als jou.

Met dierrechten niet mogelijk

Op dit moment is extern salderen niet mogelijk als de verkoper op 4 oktober 2019 fosfaat- en/of dierrechten op naam had staan. Het kan zijn dat dit standpunt nog wijzigt. Begin februari wordt hier duidelijkheid over verwacht.

Wil je gebruikmaken van intern en/of extern salderen? Wij adviseren je graag.

Tot slot

Lees ook onze andere agro-gerelateerde artikelen:

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Visionplanner
Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Lees verder
arrow right
Belastingaangifte
Wij verzorgen je complete belastingaangiften en adviseren je hoe je, indien mogelijk, meer fiscaal voordeel kunt behalen.
Lees verder
arrow right
Doorlopende machtiging SBA en VIA
Jaarlijks verzorgen wij de aangiften voor jou. Dit proces kan steeds efficiënter met de Serviceberichten Aanslag (SBA) en de vooraf ingevulde aangifte (VIA). Elk jaar vroegen wij deze gegevens opnieuw op. Nu kun je voor deze zaken werken met een doorlopende machtiging.
Lees verder
arrow right
Assistent-accountant
  • Heerhugowaard
  • 32-40 uur
  • HBO Accountancy/Finance & Control
Lees verder
arrow right
Nmbrs
Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
Lees verder
arrow right