Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

24 januari 2020

Salderen

Is uw bedrijfssituatie niet volgens uw natuurvergunning? Of heeft u geen natuurvergunning, maar heeft u die wel nodig? Of wilt u groeien in het aantal dieren? Dan is intern en/of extern salderen mogelijk een oplossing voor u.

Uitgangssituatie

Wilt u intern of extern salderen dan is o.a. de stikstofdepositie van uw bedrijf van belang. Dit wordt bepaald op basis van uw eerdere natuurvergunning of uw vergunde situatie op de aanwijsdata van de betreffende Natura 2000-gebieden. Salderen kan alleen met stalcapaciteit die ook daadwerkelijk is gerealiseerd op het moment van salderen. Het aantal gehouden dieren is niet (meer) van belang.

Intern salderen

Bij Intern salderen creëert u ruimte op uw eigen bedrijf om groei, zonder toename van stikstofdepositie, mogelijk te maken. Dit kan bijvoorbeeld door uw bestaande stal(len) emissiearm te maken of door uw bestaande stal(len) te vervangen door een nieuwe emissiearmere stal.

Extern salderen

U kunt extern salderen door stikstofdepositie van een andere locatie over te nemen. De over te nemen stikstofdepositie wordt met 30% gekort. Extern salderen kan alleen met een bedrijf in dezelfde regio, die ook invloed heeft op dezelfde Natura 2000-gebieden als u.

Met dierrechten niet mogelijk

Op dit moment is extern salderen niet mogelijk als de verkoper op 4 oktober 2019 fosfaat- en/of dierrechten op naam had staan. Het kan zijn dat dit standpunt nog wijzigt. Begin februari wordt hier duidelijkheid over verwacht.

Wilt u gebruikmaken van intern en/of extern salderen? Wij adviseren u graag.

Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid 3 (NOW)

Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid 3 (NOW)

De NOW is de tegemoetkoming in de loonkosten voor werkgevers die vanwege de coronacrisis de omzet met minstens 20% zagen dalen. De regeling is met ingang van 1 oktober 2020 verlengd met 9 maanden tot 1 juli 2021. De NOW 3 kent 3 tijdvakken en kent specifiekere bepalingen ten opzichte van NOW 1 en NOW 2. Op deze pagina vertellen we je er alles over. Heb je vragen? Schroom niet om te bellen of mailen als je meer vragen hebt of wilt sparren over jouw situatie. Samen staan we sterk!
WMO-verklaring

WMO-verklaring

Voor financiering vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) en Jeugdwet geldt een plicht tot accountantscontrole. Benieuwd hoe onze aanpak voor jou werkt en wat dit je kunt opleveren?
iMUIS by King

iMUIS by King

Met iMUIS by King heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Salarisadviseur

Salarisadviseur

  • Hoorn
  • 28-40 uur
  • Relevante opleiding (bijv. PDL)
Assistent-accountant

Assistent-accountant

  • Leeuwarden
  • 40 uur
  • HBO AC/BE