Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

15 juli 2021

Schrijnende situatie? Mogelijk uitstel erfbelasting

Staatssecretaris Vijlbrief heeft bekendgemaakt dat in schrijnende situaties de fiscus voortaan uitstel van belasting van erfbelasting kan verlenen. Dit is ook mogelijk voor andere aanslagen die bij de nalatenschap horen. 

Gedwongen verkoop woning

Onlangs was een zaak in het nieuws waarbij een minderjarig kind gedwongen zou worden de ouderlijke woning te verkopen na het overlijden van de ouder, om zodoende de erfbelasting te kunnen betalen. De moeder van het kind is terminaal ziek. In reactie hierop werd aangekondigd dat voor dit soort situaties gezocht zou worden naar een oplossing.

Minimaal vijf jaar

De aanpassing betekent dat in schrijnende situaties voortaan minimaal vijf jaar uitstel van betaling wordt verleend. De schrijnende situatie zal wel aangetoond moeten worden. Is er na afloop van het uitstel nog steeds sprake van een schrijnende situatie, dan kan opnieuw uitstel aangevraagd worden.

Zekerheid

In beginsel zal er wel zekerheid gesteld moeten worden. Hiervan kan worden afgezien in situaties dat er sprake is van onevenredige gevolgen.

Let op!

Wordt uitstel van betaling verleend, dan is er ook geen rente verschuldigd.

Tot slot

Heb je vragen over de mogelijkheid van uitstel van belastingbetaling in schrijnende situaties bij een nalatenschap? Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Bezwaar WOZ-waarde mogelijk bij geërfde woning

Bezwaar WOZ-waarde mogelijk bij geërfde woning

01-02-2021

Wil je bezwaar maken tegen een WOZ-beschikking? Dan dient deze op jouw naam te zijn gesteld. Ook is het vereist dat je belang hebt bij de beschikking. Als je een woning hebt geërfd dan voldoe je ook aan die voorwaarde, omdat je als erfgenaam erfbelasting betaalt over de waarde van de woning.
Estate planning

Estate planning

Onze estate planners maken een plan op maat om jouw vermogen zo gunstig mogelijk over te dragen. Zo heb jij (financiële) rust.
Schenken en erven

Schenken en erven

Denk je aan een schenking aan je kind of een goed doel? Het financiële steuntje voor nu is misschien een goed moment om ook na te denken over jouw erfenis.
Jurjen Sipma

Jurjen Sipma

Assistent-accountant

Update lonenspecial 2022

Update lonenspecial 2022

In de update van de lonenspecial 2022 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. 
Recruitment en Employer Branding Specialist

Recruitment en Employer Branding Specialist

  • alle vestigingen
  • 32-40 uur
  • HBO werk- en denkniveau