1 maart 2023

SLIM-subsidie aanvragen

Wil je als werkgever in het mkb de SLIM-subsidie aanvragen? Vanaf 1 maart kun je de Stimuleringsregeling leren en ontwikkelingen in mkb-ondernemingen weer aanvragen. Nieuw in de regeling is dat ook mkb-ondernemingen een voorschot van 50% kunnen krijgen.

Let op!

Je hebt één maand de tijd voor jouw aanvraag. Het loket is namelijk open van 1 maart tot en met 30 maart 17.00 uur.

Waarvoor subsidie?

Je kunt de subsidie aanvragen voor:

  • activiteiten voor leren en ontwikkelen (bijvoorbeeld loopbaanadvies of onderzoek naar behoefte aan scholing in jouw bedrijf)
  • een aanpak om jouw medewerkers aan te moedigen hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen (bijvoorbeeld een bedrijfsschool)
  • een praktijkleerplaats binnen jouw bedrijf voor (delen van) een mbo-opleiding voor volwassenen.

Voorschot ook voor mkb

Nieuw in de regeling is dat ook mkb-ondernemingen nu een voorschot van 50% kunnen krijgen op basis van hun aanvraag. Samenwerkingsverbanden en grootbedrijven die voor de SLIM in aanmerking komen, hadden deze mogelijkheid al. Via een voorschot kan een onderneming makkelijker de aanloopkosten financieren. Bij twijfel over de betrouwbaarheid van de aanvrager kan een voorschot geweigerd worden. Ook is geregeld dat het voorschot kan worden teruggevorderd als niet aan de voorwaarden van de SLIM wordt voldaan.

Aanvragen SLIM

Om in aanmerking te komen voor de SLIM geldt een aantal voorwaarden. Deze zijn verschillend per type aanvrager. Je vindt deze voorwaarden en meer informatie op deze site. Als je de SLIM wilt aanvragen, moet je eerst inloggen bij het ‘Subsidieportaal van uitvoering van beleid’ . Als je nog geen account hebt, moet je deze eerst aanmaken.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Jiva Rajaratnam

Jiva Rajaratnam

Administratief medewerker

Verhoging aftrek verblijfkosten eigen rijders
Ondernemers in de transportsector die zelf meerdaagse internationale ritten maken, hebben de mogelijkheid om een vast bedrag aan verblijfskosten af te trekken van de winst. Voor het jaar 2024 is dit bedrag, net als vorig jaar, aanzienlijk verhoogd. De stijging komt neer op € 3,00 per dag, waardoor het bedrag nu € 48,00 per dag bedraagt in plaats van € 45,00 per dag.
Lees verder
arrow right
Exact
Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Lees verder
arrow right
Assistent accountant
Leergierig? Enthousiast? Wil jij een topstart van je carrière? Interesse in het digitaliseren van processen? Dat zijn de factoren die wij zoeken in een nieuwe collega Assistent-accountant.
Lees verder
arrow right
Behoud van overgangsrecht: 30%-regeling bij werkgeverwijziging
Vanaf 2024 en 2025 zijn er wijzigingen doorgevoerd in de 30%-regeling. Onder het overgangsrecht gelden deze wijzigingen nog niet in 2024. Maar blijft dit overgangsrecht van kracht als de werknemer van werkgever verandert?
Lees verder
arrow right