Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

22 maart 2022

Hoe zit het met de terugkeerpremie eigenrisicodrager Ziektewet?

Ben je van plan om te stoppen als eigenrisicodrager voor de Ziektewet (ZW)? Let op, want vanaf 1 januari 2024 betaal je een hogere terugkeerpremie als je terugkeert naar de publieke ZW-verzekering bij het UWV. Als je jouw eigenrisicodragerschap ZW uiterlijk per 1 juli 2022 beëindigt, betaal je de eerste twee jaar nog de lagere terugkeerpremie.

Wat verandert er?

Als je eigenrisicodrager bent voor de ZW en overstapt naar de publieke ZW-verzekering bij het UWV, krijg je nu twee jaar lang een premiekorting. Bij de berekening van jouw premie kijkt het UWV naar de sectorpremie en de individuele premie. Omdat de individuele premie niet altijd vast te stellen is, is deze terugkeerpremie minimaal de helft van de sectorpremie ZW.

Let op!

Vanaf 1 januari 2024 wordt de terugkeerpremie minimaal de volledige sectorpremie ZW.

Liever niet de volledige terugkeerpremie?

Wil je terugkeren naar de publieke ZW-verzekering bij het UWV en de hogere terugkeerpremie liever niet betalen? Dan moet je het eigenrisicodragerschap ZW uiterlijk per 1 juli 2022 beëindigen. Beëindig je jouw eigenrisicodragerschap ZW met ingang van 1 januari 2023 of 1 juli 2023? Dan betaal je in 2023 vanaf de beëindigingsdatum de lagere terugkeerpremie, en in 2024 de hogere.

Let op!

Een aanvraag voor beëindiging van het eigenrisicodragerschap ZW moet uiterlijk 13 weken voor de beëindigingsdatum bij de Belastingdienst binnen zijn. Geef jouw aanvraag vóór 1 april 2022 door aan de Belastingdienst als je het eigenrisicodragerschap ZW per 1 juli 2022 wilt beëindigen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Deadline eigenrisicodrager WGA of ZW

Deadline eigenrisicodrager WGA of ZW

14-03-2022

Ben je eigenrisicodrager voor de WGA of ZW? Of wil je dit worden per 1 juli 2022? Vraag dit dan uiterlijk 31 maart aan bij de Belastingdienst.  
Aandachtspunten verzuim 2022

Aandachtspunten verzuim 2022

17-03-2022

Verzuimende werknemers kunnen een grote kostenpost binnen je organisatie zijn. Daarnaast komt er bij verzuim een hoop kijken. Weet jij als werkgever met welke wet- en regelgeving je rekening moet houden? Wat moet je regelen, wanneer en door wie? Wat regel je zelf en wat besteed je uit? En hoe zit het met het salaris, uitkeringen en overige financiële zaken? Deze aspecten komen hier aan bod.
Inkomens- en verzuimverzekering

Inkomens- en verzuimverzekering

Als ondernemer kun je niet alle risico’s zelf dragen. Het verzuimrisico is daar een mooi voorbeeld van.
Snelstart

Snelstart

SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Accountant Hoorn

Accountant Hoorn

Ben jij op zoek naar een accountant of adviseur die je kan helpen in elke fase van het ondernemerschap? Dan ben je bij Omnyacc Hoorn aan het juiste adres. Onze accountants kunnen je helpen bij het starten van je onderneming, in de groeifase bij het aantrekken van personeel, arbodienstverlening en verzuim, bij de administratie of fiscale zaken, maar ook bij het overdragen van je bedrijf en je pensioen. Wij doen alles om jou als ondernemer zo goed mogelijk bij te staan. Wil je meer weten over Omnyacc Hoorn? Lees dan snel verder.