15 juni 2023

Uitkoopregeling veehouderij

Produceer je als veehouder teveel stikstof en wil je stoppen met jouw agrarisch bedrijf? Vanaf 3 juli 09.00 uur kun je hiervoor de beschikbare subsidies aanvragen. Om te berekenen wat de stikstofneerslag van het bedrijf is, is de zogenaamde AERIUS check reeds opengesteld.

AERIUS check

Via de AERIUS check kun je de stikstofneerslag van jouw bedrijf berekenen. Hiervoor is een speciale site beschikbaar. Met behulp van de check wordt duidelijk wat de stikstofneerslag van jouw bedrijf is, en of je mogelijk piekbelaster bent. Op basis hiervan kan worden vastgesteld of en voor welke subsidie je mogelijk in aanmerking komt.

Subsidies Lbv en Lbv-plus

Subsidies waar veehouders mogelijk aanspraak op kunnen maken betreffen de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv) en voor piekbelasters de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties met piekbelasting (Lbv-plus). Op de site van de RVO is over deze subsidies meer informatie te vinden.

Subsidie aanvragen

Het loket gaat dus open op 3 juli 2023 om 9.00 uur. De Lbv is aan te vragen tot 1 december 2023 17.00 uur. De Lbv-plus is aan te vragen tot 5 april 2024 17.00 uur. Dit kan via RVO.nl.

Zaakbegeleider en adviesvoucher

Veehouders die te veel stikstof produceren en met hun bedrijf willen stoppen, het bedrijf willen aanpassen of bijvoorbeeld verplaatsen, kunnen hulp krijgen van een zaakbegeleider. Daarnaast kan via de site van de RVO vanaf 10 juli 2023 een adviesvoucher worden aangevraagd.

Advies of hulp nodig?

Wil je graag advies of heb je hulp nodig bij het invullen en/of aanvragen van de subsidies? Of wil je eens sparren met een adviseur wat je kunt doen in jouw geval? Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

WMO-verklaring
Voor financiering vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) en Jeugdwet geldt een plicht tot accountantscontrole. Benieuwd hoe onze aanpak voor jou werkt en wat dit je kunt opleveren?
Lees verder
arrow right
Wanneer Dga-taks bij lening van bank?
Een directeur-grootaandeelhouder (dga) die veel leent van zijn eigen bv, is sinds 2023 onderhevig aan belasting. Deze belasting wordt ook wel de dga-taks genoemd. Zelfs leningen die een dga afsluit bij een bank kunnen onder bepaalde omstandigheden onderhevig zijn aan deze dga-taks.
Lees verder
arrow right
Junior Belastingadviseur
Training on the job van onze ervaren belastingadviseurs, de kans om je NOB-titel te halen en werken voor mooie MKB-ondernemers en audit klanten? Dan ben je op het juiste adres!
Lees verder
arrow right