Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

15 november 2021

Vennootschapsbelasting omhoog in 2022 

De vennootschapsbelasting gaat in 2022 omhoog van 25% naar 25,8%. Er is steun vanuit de Tweede Kamer gekomen om de verhoging in te stellen. 

Lager tarief over langere schijf

Het kabinet had al eerder voorgesteld het lage tarief van 15% in de vennootschapsbelasting vanaf 2022 toe te passen op een groter deel van de winst. Nu is dit lage tarief nog van toepassing op de eerste € 245.000 winst, vanaf volgend jaar op de eerste € 395.000 van de winst.

Omslagpunt

Bovenstaande wijzigingen betekenen dat kleinere bv’s vanaf 2022 minder belasting gaan betalen en grotere bv’s meer. Het omslagpunt ligt bij een winst van € 2.270.000. Alleen bv’s die meer winst behalen, betalen volgend jaar meer belasting.

Fiscale eenheid minder interessant

De langere eerste tariefschijf waarover slechts 15% belasting betaald hoeft te worden, betekent ook dat een fiscale eenheid in beginsel minder snel interessant is. Bv’s binnen een fiscale eenheid kunnen immers samen nog maar één keer van de langere tariefschijf profiteren, terwijl bv’s zonder fiscale eenheid ieder op zich van de langere tariefschijf gebruik kunnen maken.

Heb je vragen over het nieuwe tarief van de vennootschapsbelasting? Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Belastingaangifte

Belastingaangifte

Wij verzorgen je complete belastingaangiften en adviseren je hoe je, indien mogelijk, meer fiscaal voordeel kunt behalen.
Monique Slotemaker

Monique Slotemaker

Salaris- en personeelsadviseur

Trakteren op ijsje van de zaak?

Trakteren op ijsje van de zaak?

13-07-2022

De zomer is aangebroken. Bij zomerse temperaturen is het leuk om jouw personeel te trakteren op een extra drankje of ijsje. Hoe zit dit fiscaal?
25 tips HRM-beleid

25 tips HRM-beleid

25 tips voor een goed HRM-beleid voor jou op een rij