25 maart 2024

Verhoging van minimumloon per 1 juli

Per 1 juli 2024 wordt het minimumloon toch met 1,2% verhoogd, zoals besloten door de Tweede Kamer na aanneming van een motie. Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland hadden echter gewaarschuwd tegen deze extra verhoging, vanwege de reeds aanzienlijke stijging van het minimumloon en de daarmee gepaard gaande sterke toename van loonkosten.

Eerdere verhogingen

Zo steeg het minimumloon in 2023 met ruim 10%. Per 1 januari van dit jaar steeg het opnieuw met 3,75%. Tevens is vanaf die datum voor het minimumloon ook uitgegaan van een werkweek van 36 uur. Werknemers die contractueel meer dan 36 uur werken, zijn er daardoor per 1 januari 2024 meer dan 3,75% op vooruitgegaan.

Let op!

De verhoging van het minimumloon werkt ook door in de uitkeringen, zoals de AOW en de bijstand.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Stijging minimumloon per 1 juli 2024
Aan de hand van de cao-lonen wordt doorgaans in januari en juli een indexatie gedaan van het minimumloon. Per 1 juli van dit jaar gaat het minimumloon opnieuw omhoog. Daarnaast stijgt per juli van dit jaar het minimumloon extra met 1,2% als gevolg van een aangenomen amendement vanuit de Tweede Kamer.
Lees verder
arrow right
Minimumloonverhoging en uniform uurloon vanaf 2024
Het wettelijk minimumloon wordt halfjaarlijks geïndexeerd, op 1 januari en 1 juli. Onlangs is aangekondigd dat het wettelijk minimumloon op 1 januari 2024 met 3,75% zal stijgen. Vanaf 1 januari 2024 zal het bruto minimumuurloon voor werknemers van 21 jaar en ouder € 13,27 per uur bedragen.
Lees verder
arrow right
Agro: Subsidieregeling jonge landbouwers vanaf dit jaar € 80.000? 
Het Nationaal Strategisch Plan (GLB-NSP) 2023-2027 biedt ondersteuning voor jonge landbouwers door middel van vestigingssteun. Dit initiatief is gericht op het helpen van jonge boeren bij het starten of overnemen van een landbouwbedrijf en omvat een eenmalige uitkering.
Lees verder
arrow right
Unit4
Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
Lees verder
arrow right
Paul Smit

Paul Smit

Assistent-accountant

Annemarie Lakeman

Annemarie Lakeman

Assistent-accountant