22 april 2020

Verlenging Garantie Ondernemersfinancieringsregeling (GO)

De Garantie Ondernemersfinancieringsregeling, ook wel bekend als GO, wordt verlengd tot 1 april 2021. Ondernemers die problemen ondervinden bij het verkrijgen van bankleningen en bankgaranties kunnen gebruik maken van deze regeling.

Sneller uitsluitsel

Staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) heeft vanwege de coronacrisis de Tweede Kamer verzocht sneller dan normaal uitsluitsel te geven over verlenging van de regeling. Daarom stelt ze voor de regeling automatisch te verlengen, als de Tweede Kamer deze ter kennisneming aanneemt.

Regeling onlangs verruimd

Het kabinet heeft onlangs beslist om het garantieplafond van de GO te verhogen van € 400 miljoen naar € 1,5 miljard. Met de GO worden zowel het mkb als grote ondernemingen geholpen door een 50%-garantie op bankleningen en bankgaranties, van minimaal € 1,5 miljoen tot maximaal € 50 miljoen per onderneming. Het maximum per onderneming wordt tijdelijk verruimd naar € 150 miljoen.

Evaluatie

Het evalueren van de regeling is vanwege de coronacrisis vertraagd. Er zijn echter geen signalen dat de regeling niet aan het doel zou voldoen. Vanwege de coronacrisis is verlenging van de regeling dan ook des te meer op zijn plaats, zo vindt de staatssecretaris.

Wil je meer weten over het de Garantie Ondernemersfinancieringsregeling (GO)? Neem dan gerust contact met ons op.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door jou worden gelezen.

Unit4
Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
Lees verder
arrow right
Zelfstandig assistent-accountant/relatiebeheerder
Voor kantoor Den Burg (Texel) zijn wij op zoek naar een nieuwe collega. Je hebt een afgeronde opleiding Bedrijfseconomie of Accountancy, minimaal 4 jaar relevante werkervaring en affiniteit met automatisering. Je bent klantgericht, een teamspeler en je bent pro-actief. Jij denkt mee met de klant én met je collega's. Jij ziet dat automatisering ontzettend belangrijk is voor de toekomst voor onze branche. Je wilt je als professional blijven ontwikkelen en je ziet jezelf doorgroeien naar een leidinggevende rol.
Lees verder
arrow right
Arbeidsvoorwaarden en cao
Beperk het personeelsverloop binnen jouw organisatie met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. 
Lees verder
arrow right