Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

29 april 2020

Versoepeling TOGS- en BMKB-regeling

Het kabinet heeft dinsdag 28 april besloten om de voorwaarden voor de BMKB- en TOGS-regeling verder te versoepelen. Hierdoor kunnen ondernemers beter worden ondersteund.

Verruiming BMKB-regeling

De overheid staat via de BMKB-regeling (Borgstelling Midden- en Kleinbedrijf) garant voor de kredieten aan ondernemers, zodat banken eerder leningen verstrekken. Eerder al verhoogde het kabinet vanwege het coronavirus de garantstelling naar 90% voor het mkb en 80% voor grotere bedrijven. De regeling zal nog verder worden verruimd en ook toepasbaar zijn op overbruggingskredieten en rekeningcourantkredieten met een looptijd tot vier jaar in plaats van twee.

Lagere drempel

Ondernemers komen daarnaast eerder voor de BMKB in aanmerking, omdat een aanvraag behalve via een uitgebreide liquiditeitsprognose, ook kan worden beoordeeld via een omzettoets. Hoe deze toets eruit zal zien, is nog niet duidelijk.

TOGS-regeling

Ook de TOGS-regeling wordt verder versoepeld. Deze regeling betreft een belastingvrije gift van € 4.000 voor ondernemers in specifiek getroffen sectoren, zoals de horeca. De gift werd tot nu toe gebaseerd op de hoofdactiviteit van een onderneming, maar is nu ook toegankelijk als de ondernemer met een geregistreerde nevenactiviteit aan de voorwaarden voldoet.

Voorwaarden

Een aanvullende voorwaarde is dan wel dat de ondernemer uitsluitend op basis van de geregistreerde nevenactiviteit in de periode 16 maart 2020 tot en met 15 juni 2020 een omzetverlies heeft van minstens € 4.000 en in dezelfde periode ook minstens € 4.000 aan vaste lasten heeft.

Heb je vragen over de corona steunmaatregelen van de overheid? Wij adviseren je graag.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door jou worden gelezen.

Snelstart

Snelstart

SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Massaalbezwaarprocedure box 3 2020

Massaalbezwaarprocedure box 3 2020

11-05-2021

De bezwaren tegen de box-heffing in de inkomstenbelasting 2020 zijn weer aangewezen als massaal bezwaar. Dit gebeurde eerder al voor de jaren 2017-2019. Wil je aansluiten bij de massaalbezwaarprocedure? Maak dan tijdig bezwaar.
Bijtelling bij meerdere auto's

Bijtelling bij meerdere auto's

19-04-2021

Hoe zit het als aan een medewerker meerdere auto's ter beschikking worden gesteld? In beginsel voor meerdere auto's de bijtelling. Wel zijn er een aantal uitzonderingen. Als dit het geval is, geldt voortaan de bijtelling voor de auto of auto’s met de hoogste bijtelling.
Inge Spaan-Fluiter

Inge Spaan-Fluiter

Salaris- en personeelsadviseur

Crowdfunding

Crowdfunding

Een alternatieve financieringsvorm? Presenteer jouw financieringswens optimaal door crowdfunding.