4 oktober 2021

Versoepeling uren kinderopvangtoeslag 2021

Ook in 2021 wordt, door de coronacrisis, de eis versoepeld voor de kinderopvangtoeslag inzake het aantal gewerkte uren. Kon je als ouder niet werken? Dan krijg je daardoor meer kinderopvangtoeslag.

Kinderopvangtoeslag

Werkende ouders en ouders die een erkende opleiding volgen, kunnen in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. Op die manier draagt de overheid bij aan de kosten van kinderopvang.

Eisen vanwege corona versoepeld

De hoogte van de kinderopvangtoeslag is onder meer afhankelijk van het aantal gewerkte uren. Vanwege de coronacrisis is niet het aantal gewerkte uren bepalend hoeveel opvanguren je vergoed krijgt. Je krijgt namelijk toeslag voor de uren die je voor de opvang hebt betaald. Je kunt de kinderopvangtoeslag krijgen tot maximaal 230 uur per kind per maand.

Opvang gesloten

Wellicht heb je minder uren kinderopvang af kunnen nemen omdat de opvang vanwege corona gesloten was. Omdat het kabinet toen opriep ook dan de opvang gewoon door te betalen, is de regeling verruimd en is al eerder beslist dat ouders ook gecompenseerd worden voor de eigen bijdrage.

Let op!

Ook in 2020 was vanwege corona de eis versoepeld en was het aantal betaalde uren kinderopvang bepalend voor de toeslag.

Heb je vragen over de kinderopvangtoeslag? Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Ook vergoeding voor zelf betaalde kinderopvang
Krijg je geen kinderopvangtoeslag en betaal je dus zelf de opvang van je kinderen? Ook dan kun je een tegemoetkoming krijgen voor de kosten tijdens sluiting van de opvang vanwege corona. De tegemoetkoming kan vanaf 15 mei aangevraagd worden.
Lees verder
arrow right
Casemanager Taakdelegatie
Ken jij de Wet Verbetering Poortwachter tot in de detail en ben je helemaal thuis in verzuimbeleid? Werk je graag samen met bedrijfsarts en casemanager om samen de inzetbaarheid van de werknemers van de relaties van Omnyacc te verbeteren? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees verder
arrow right
Basecone
Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
Lees verder
arrow right
Update lonenspecial 2023
In de update van de lonenspecial 2023 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten.
Lees verder
arrow right