13 juni 2024

Vraag nu de subsidie praktijkleren 2024 aan

Van 3 juni tot en met 17 september 2024 om 17.00 uur kun je opnieuw subsidie praktijkleren aanvragen. Deze subsidie biedt een tegemoetkoming in de gemaakte loon- of begeleidingskosten voor een leerling, student, promovendus of technologische ontwerper in opleiding (toio).

Voorwaarden

De subsidie praktijkleren is beschikbaar voor het Vmbo, Mbo, Hbo, Promovendi en toio’s, Praktijkonderwijs en VSO. Per onderwijscategorie gelden andere voorwaarden. Het is belangrijk dat je voldoet aan deze voorwaarden en de administratie die daarbij hoort. De voorwaarden voor de verschillende onderwijscategorieën vind je hier.

Let op!

In je administratie moet, afhankelijk van de onderwijscategorie, onder meer een praktijkleerovereenkomst en een aanwezigheids- en begeleidingsadministratie aanwezig zijn.

Hoogte subsidie

Als je in aanmerking komt voor de subsidie praktijkleren dan bedraagt deze maximaal € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats. Houd er rekening mee dat dit bedrag lager kan zijn. De definitieve subsidie is namelijk afhankelijk van het aantal goedgekeurde aanvragen.

Toeslag landbouw, horeca en recreatie

Voor erkende leerbedrijven die een mbo bbl-leerplek in de landbouw, horeca en recreatie aanbieden, geldt een toeslag bovenop de maximale € 2.700 per praktijkleerplaats- of werkleerplaats. De hoogte hiervan is onder meer afhankelijk van het aantal goedgekeurde aanvragen die in aanmerking komen voor de toeslag. Je hoeft deze toeslag niet apart aan te vragen.

Nieuw aanvraagportaal

Begin op tijd met het aanvragen van de subsidie. Vanaf 2024 moet dit namelijk via een nieuw aanvraagportaal. Om in te kunnen loggen heb je eHerkenning niveau 3 nodig. Lees hier meer over het nieuwe aanvraagportaal.

Let op!

Doe je niet zelf je aanvraag, dan is een ketenmachtiging nodig.

Na de aanvraag

RVO beoordeelt van augustus tot en met december 2024 alle ingediende aanvragen voor de subsidie praktijkleren. Uiterlijk op 30 december 2024 zet RVO het besluit over je aanvraag in je aanvraagportaal en betaalt RVO de subsidie aan je uit.

Let op!

Van januari tot en met oktober daaropvolgend voert RVO controles op de toegekende subsidies uit.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Gwenda Nielen

Gwenda Nielen

Salarisadviseur

Ondernemingsraad (OR)
Door de medezeggenschap en inspraak van medewerkers versterken zij jou bij het ondernemerschap.
Lees verder
arrow right
Assistent accountant
Leren van ervaren experts binnen het team en jezelf ontwikkelen tot een zelfstandig assistent accountant? Dat kan! 
Lees verder
arrow right
Snelstart
SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Lees verder
arrow right
Nmbrs
Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
Lees verder
arrow right
Intern relatiebeheerder pensioen en inkomen
Bij Omnyacc is elke dag een nieuwe kans om onze klanten te ondersteunen bij hun pensioen- en inkomensvragen en wensen. Als intern relatiebeheerder pensioen en inkomen maak jij het verschil. Het is niet alleen belangrijk maar zelfs essentieel dat wij onze klanten bijstaan in het plannen van hun pensioen en het beschermen van hun inkomens. Jij bent de expert die ze door deze materie kan leiden en helpt weloverwogen beslissingen te nemen.
Lees verder
arrow right