Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

29 januari 2020

Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WSBO)

De aanvraagprocedure van de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) is op twee punten gewijzigd. Dit om te realiseren dat werkgevers flexibeler gebruik kunnen maken van de wet. De voorwaarden blijven gelijk aan 2019.

WBSO

Met de WBSO worden kosten voor research en development verlaagd door een korting op de loonheffing. De hoogte van de investeringskosten bepaalt het fiscale voordeel.

Wijzigingen

De eerste wijziging is dat vanaf 1 januari 2020 de 'tussenmaand' bij het aanvragen vervalt. Voorheen moesten werkgevers een WBSO-aanvraag minimaal een volle kalendermaand voorafgaand aan de periode waarop de aanvraag betrekking heeft, aanvragen.

Als een werkgever dus met ingang van 1 februari 2020 gebruik wil maken van de WBSO, dan kan hiervoor op 31 januari 2020 nog een aanvraag worden ingediend.

Let op!
Er geldt een uitzondering voor aanvragen voor een periode die ingaat op 1 januari. Deze aanvragen moeten vanaf 2020 uiterlijk op 20 december worden ingediend.

Vier keer per jaar aanvragen

De tweede wijziging heeft betrekking op het aantal aanvragen per jaar. Met ingang van dit jaar mag maximaal vier keer per jaar een WBSO-aanvraag worden ingediend, voor een periode van minimaal drie maanden. Voorheen kon maximaal drie keer per jaar een aanvraag worden ingediend.

Heeft u vragen over de aanvraagprocedure van de WBSO of over de voorwaarden? Wij adviseren u graag.

Kabinet schrapt plan nieuwe belasting box 3

26-06-2020

De inkomsten uit sparen en beleggen zou anders belast worden, maar dit plan gaat niet door.

Visionplanner

Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.

Arjen Hoogland

Belastingadviseur

Starten

Als startende ondernemer komt er ontzettend veel op je af waar je niet altijd kennis van hebt. Graag zetten wij samen met jou de eerste stap tot succes!

Subsidies

Er zijn ruim 3.000 subsidies in Nederland, alleen zijn nog veel mogelijke subsidies en regelingen onbekend. Maak jij al gebruik van de mogelijkheden?

iMUIS

Met iMUIS heb je overzicht en grip op jouw financiën.