18 maart 2024

Wtl beschikking 2023

Als je in 2023 recht hebt gehad op LIV, jeugd-LIV en/of een LKV dan heb je waarschijnlijk een voorlopige berekening Wtl 2023 ontvangen. Het is belangrijk om deze voor 1 mei 2024 te controleren op juistheid en eventuele fouten te corrigeren. 

LIV 2023

Je kon in 2023 recht hebben op het lage-inkomensvoordeel (LIV) voor werknemers die rond het minimumloon verdienden (gemiddeld per uur van minimaal € 12,04 tot en met maximaal € 15,06). Er gelden nog meer voorwaarden waaraan moet zijn voldaan, onder meer dat voor de werknemer in 2023 minimaal 1248 uren verloond zijn. Alle voorwaarden voor het LIV vind je hier.

Jeugd-LIV 2023

Je kon in 2023 recht hebben op jeugd lage-inkomensvoordeel (jeugd-LIV) voor werknemers die op 31 december 2022 18, 19 of 20 jaar oud waren. Deze werknemers moesten in 2023 een gemiddeld uurloon hebben dat rond het minimumjeugdloon lag. Alle voorwaarden en de uurloongrenzen voor het jeugd-LIV vind je hier.

LKV

Je kon in 2023 onder meer recht hebben op een loonkostenvoordeel (LKV) als je werkeloze oudere werknemers of arbeidsgehandicapte werknemers in dienst had. Er zijn nog meer werknemers waarvoor je mogelijk recht had op een LKV. Alle voorwaarden vind je hier.

Voorlopige berekening Wtl 2023

Het UWV heeft voorlopig berekend hoeveel recht je voor het jaar 2023 hebt op LIV, jeugd-LIV en/of LKV. Deze voorlopige berekening sturen zij je toe in de voorlopige berekening Wtl die je uiterlijk op 14 maart 2024 ontvangen zou moeten hebben.

Controleer of laat controleren!

Het is belangrijk dat je deze voorlopige berekening Wtl 2023 controleert. Klopt de berekening niet of heb je ten onrechte geen voorlopige berekening ontvangen, dan heb je tot en met 1 mei 2024 om dit te corrigeren.

Let op!

Alle correcties na 1 mei 2024 worden niet meer meegenomen in de definitieve berekening van jouw rechten op LIV, jeugd-LIV en LKV voor het jaar 2023.

Correctieberichten

Corrigeren kan via correctieberichten op de ingediende aangiften loonheffingen. Neem daarvoor contact op met jouw salarisadviseur.

Heb je uiterlijk 14 maart 2024 geen voorlopige berekening Wtl 2023 ontvangen, dan moet zo spoedig mogelijk contact gezocht worden met het UWV. Wij helpen je graag.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Salarisadministratie
Het voeren van een correcte, tijdige en betrouwbare salarisadministratie kijkt nauw. Salarisadministratie, méér dan een loonstrook.
Lees verder
arrow right
Wietze Groot

Wietze Groot

Registeraccountant

De Hoornse wensboom
In deze bijzondere tijd willen wij van Omnyacc in samenwerking met Voor een mooie stad de lach op het gezicht toveren bij zoveel mogelijk mensen! Dit willen wij doen door wensen in vervulling te laten gaan. Iedereen kan een wens achterlaten tot en met 8 januari. In het nieuwe jaar gaan we zoveel mogelijk wensen uit laten komen. Andere ondernemers en particulieren kunnen ook meedoen als wensvervuller. Doe jij ook mee?
Lees verder
arrow right
Lagere WW-premie vanaf 2025
Vanaf 1 januari 2025 wordt de huidige grens voor een lage WW-premie bij een werknemer waar meer dan 30% wordt verloond, verlaagd van 35 uur per week naar 30 uur per week. Dit bevordert de interne wendbaarheid en draagt bij aan een lastenverlaging voor bedrijven.
Lees verder
arrow right
Twinfield
Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Lees verder
arrow right
Nmbrs
Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
Lees verder
arrow right