Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor
Bespaartips

GELD LATEN LIGGEN? ZONDE!

Jaarlijks merken wij dat zowel particulieren als ondernemers veel euro's laten liggen. Zonde! Jij wilt toch ook zoveel mogelijk geld overhouden van je verdiende geld? Dit start met het broodnodige inzicht. Benut je daarnaast alle bespaarmogelijkheden die er bestaan? Deze 7 tips helpen je alvast op weg.

1. Hypotheek onder de loep nemen

Voor veel huizenbezitters is het lucratief om te wisselen van hypotheekaanbieder. De kosten van de overstap zijn vaak lager dan die van de nieuwe rente. Dit kan honderden euro's per maand schelen.

2. Gebruik maken van subsidies

Er zijn gedurende het jaar diverse subsidies waar werkgevers, ondernemers en belastingplichtigen gebruik van kunnen maken. Je kunt kijken op de website van de Rijkdienst voor Ondernemend Nederland voor een complete lijst met subsidies.Op deze pagina kun je de lijst verfijnen door specifieke kenmerken in te voeren. Zo mis je nooit een subsidie!

3. Verzekeraars vergelijken

De verzekeraar die vorig jaar de goedkoopste was, is dat dit jaar misschien niet meer. Premies wijzigen regelmatig, dus is het verstandig om net zo regelmatig even te checken of je niet te veel betaalt. Jaarlijks verzekeringen vergelijken is een goede gewoonte. Oude levensverzekeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (van ongeveer 10 jaar oud) kunnen al zo'n 20-40% besparing opleveren.

4. Alleen risico's verzekeren die je zelf niet kunt dragen

Daarnaast is het verstandig om alleen de risico's te verzekeringen die je zelf niet kunt dragen, zoals medische kosten en inboedel. Voor andere verzekeringen is het te overwegen zelf geld opzij te zetten, bijvoorbeeld voor de uitvaart en voor aanvullende zorg. Reken eens uit welk bedrag je in een paar jaar tijd zou opbouwen als je de premie voor deze verzekeringen op een spaarrekening zou zetten.

5. Zonnepanelen en warmtepompboiler

Zonnepanelenbezitters kunnen vanaf 20 juni 2013 de btw op de aanschaf en installatie terugvragen bij de Belastingdienst. De kosten voor de aanschaf van zonnepalen en een boiler verdienen zich vaak in elke jaren terug door een veel lagere energierekening.

6. Gebruik maken van alle toeslagen

Er zijn vier toeslagen waar je mogelijk gebruik van kunt maken, namelijk zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget. Via de website van de Belastingdienst kun berekenen of je in aanmerking komt. Helaas wordt er nog vaak veel geld gemist, doordat dit niet goed wordt uitgezocht.

7. Hypotheek bv levert op

Overweeg je om jouw hypotheeklening af te lossen, omdat je spaargeld en beleggingen nu weinig rendement opleveren? Maar zou je op termijn het geld toch weer willen kunnen opnemen met behoud van renteaftrek? Beschik je over minimaal € 100.000 aan spaargeld en/of effecten in privé? Wil je evengoed flexibel kunnen reageren op nieuwe regels over hypotheekrenteaftrek? En wil je per jaar duizenden euro's meer verdienen dan in je huidige situatie? Dan is een eigen Hypotheek bv misschien wel iets voor jou! 

Aandeel in geluk

Heb je nog vragen of kun je wel wat hulp gebruiken met jouw financiën? Onze deuren staan open om samen met je te zorgen voor zoveel mogelijk besparing.

Social Media

Volg jij Omnyacc al?

Linkedin Facebook

ALTIJD BIJ JOU IN DE BUURT

Als Omnyacc zijn we altijd in de buurt. Grote kans dat je ons zelfs bij jou om de hoek vindt, want wij werken met maar liefst 220 medewerkers vanuit acht kantoren in de regio. Bewust. Wij vinden het fijn als onze klanten ook zonder afspraak makkelijk bij ons binnen kunnen lopen. Onze klanten komen het meest uit de regio. Wel zo fijn! Je praat, toch letterlijk, dezelfde taal. Zit jij met een ondernemerskwestie en zoek je ondersteuning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij durven te stellen dat we op praktisch alle ondernemersvragen antwoord kunnen geven. Zo kun jij maximaal focussen op ondernemen. Tot snel?