Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

2 juni 2020

Aanvragen coronasteun aardappelen

Had je op 15 maart frites- of consumptieaardappelen in voorraad, die je niet kunt leveren aan de verwerkende industrie? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor steun. Je kunt de steun t/m 4 juni aanvragen bij RVO.

Steunmaatregel coronacrisis

Door de coronacrisis is de vraag naar aardappelen vanuit o.a. de horeca grotendeels weggevallen. Hierdoor kunnen veel fritesaardappelen niet afgezet worden naar de verwerkende industrie. Voor de aardappelen die je op 15 maart nog in voorraad had, kun je een vergoeding krijgen. Dit geldt alleen voor de aardappelen die je t/m 31 augustus niet levert aan de aardappelverwerkende industrie, die consumptieaardappelen verwerkt tot diepgevroren en/of koel-verse aardappelproducten, groothandel of detailhandel (in kleinverpakking).

Hoogte vergoeding

De vergoeding bedraagt maximaal € 60 per ton aardappelen. De minimale vergoeding bedraagt € 1.000 en je kunt maximaal € 150.000 ontvangen. De steun wordt gekort als het budget ontoereikend is.

Voorwaarden

Voor deze steun gelden o.a. de volgende voorwaarden:

  • De aardappelen kunnen van 16 maart t/m 31 augustus niet geleverd worden aan de verwerkende industrie voor humane consumptie.
  • Je betaalt het loon voor je personeel door.
  • Je dient t/m de verlening van de definitieve steun geen verzoek in om personeel te ontslaan vanwege bedrijfseconomische redenen.

Voorschot

Zodra jouw aanvraag is goedgekeurd, ontvang je een voorschot van 30% van de aangevraagde steun. De rest ontvang je binnen 8 weken na het indienen van de complete vaststellingsaanvraag.

Accountantsverklaring

De vaststellingsaanvraag vereist een accountantsverklaring. Uiteraard kunnen wij je daarbij van dienst zijn.

Heeft je jouw aanvraag al ingediend? Dien dan, zodra dat kan, jouw complete vaststellingsaanvraag in.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Onbelaste reiskosten in 2022, 2023 en 2024?

Onbelaste reiskosten in 2022, 2023 en 2024?

30-05-2022

Je kunt als werkgever reiskosten in verband met het werk, binnen bepaalde grenzen, onbelast aan jouw werknemers vergoeden. Het kabinet besloot onlangs het vaste bedrag van € 0,19 per kilometer vanaf volgend jaar in twee stappen te verhogen.
Accountant RA

Accountant RA

  • Heerhugowaard
  • 32-40 uur
  • RA opleiding
Unit4

Unit4

Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
Roelof Schoonheim

Roelof Schoonheim

Relatiebeheerder