28 mei 2021

Agro: mestruimte op natuurterrein

Pacht je natuurterrein? Dan moet je de mestruimte bepalen op basis van jouw pacht-/beheersovereenkomst. Wat is hierbij van belang?


Meetellen mestruimte

De mestruimte op natuurterrein telt niet mee voor je gebruiksnormen-berekening. Deze ruimte bepaalt wel hoeveel dieren je mag laten beweiden op natuurterrein en hoeveel mest je mag aanwenden. De fosfaatruimte telt wel mee voor de mestverwerkingsplicht en de grondgebondenheid.

Contract bepalend

Staat in je contract vermeld hoeveel kilogram stikstof en fosfaat je per ha mag gebruiken? Dan is dit bepalend voor je mestruimte.

Staan geen kg stikstof/fosfaat vermeld? Dan is het beheersregime leidend (GVE/ha en/of ton mest/ha), mits je binnen de standaardnormen blijft (zie hieronder). Voor de mestverwerkingsplicht en grondgebondenheid geldt dan echter de standaardnorm van 70 kg fosfaat/ha.

Wel dierlijke mest, geen hoeveelheden vermeld

Is dierlijke mest toegestaan, maar zijn geen kilogrammen, GVE’s of tonnen mest vermeld? Dan gelden de standaardnormen (per ha) van 170 kg stikstof en 70 kg fosfaat voor grasland en voor overige gewassen 20 kg fosfaat. Voor de mestverwerkingsplicht en grondgebondenheid geldt 70 kg fosfaat/ha.

Bepaal jouw gebruiksruimte op natuurterrein op basis van het contract. Houd hier tevens rekening mee bij de prognose van je mestbalans.


Medewerker verzuim & inkomensverzekeringen binnendienst
Wij als Omnyacc staan klaar om jou te verwelkomen in ons groeiende werkgeversloket. Hier draait het niet alleen om het aanbieden van diensten, maar ook om het leveren van kwaliteit aan onze klanten. Als medewerker verzuim & inkomensverzekeringen binnendienst ben jij degene die je collega's en klanten ondersteunt en verbindt. Wij geven alle ruimte om te groeien. Ga jij graag deze uitdaging aan? Solliciteer en zet de eerste stap richting een carrière bij Omnyacc!
Lees verder
arrow right
Wlz nacalculatie
Ben jij financieel verantwoordelijke bij een organisatie die langdurige zorg verleent? Dan ben je volgens de Wet langdurige zorg (Wlz) verplicht om financiële verantwoording af te leggen over de geleverde zorgprestaties. 
Lees verder
arrow right
Verzuimverzekering vergelijken
Verzuimpercentages stijgen fors en hiermee ook de schadelast van verzuimverzekeraars. Er zijn veel redenen, maar het effect van economische onzekerheid, corona en een toenemende AOW-leeftijd speelt zeker mee. We zien in de markt een forse stijging van verzuimpremies. Juist nu is het belangrijk om verschillende offertes op te vragen en deze te vergelijken. Onze Inkomen- en Verzuimadviseurs helpen jou daar graag bij. Ze zetten de verschillen op een rij en vertellen je ook graag over hoe jij verzuim kunt beperken dan wel voorkomen.
Lees verder
arrow right
Casemanager
Ken jij de Wet Verbetering Poortwachter tot in de detail en ben je helemaal thuis in verzuimbeleid? Werk je graag samen met verschillende specialisten om de inzetbaarheid van de werknemers van de relaties van Omnyacc te verbeteren? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees verder
arrow right
VOG aanvragen ook digitaal mogelijk
Binnenkort kunnen werkgevers voor hun personeel ook digitaal een Verklaring omtrent gedrag (VOG) aanvragen. De implementatie van digitaal aanvragen zal geleidelijk plaatsvinden, en tegen uiterlijk 21 mei 2024 zal dit voor alle werkgevers mogelijk zijn.
Lees verder
arrow right
Salarisadviseur
Werken vanuit een digitaal pakket, waarbij het klantcontact geen moment uit het oog wordt verloren. Uiteraard!
    Lees verder
    arrow right