10 februari 2021

Coronatest en vaccin personeel vergoed en belastingvrij

Wil je jouw personeel laten testen op corona? Dit kan belastingvrij. Ook kun je onder voorwaarden een vergoeding krijgen. Dit geldt ook voor de kosten van een vaccin.

Arbovoorzieningen

De kosten van een test en vaccin zijn aan te merken als arbovoorzieningen en daarom gericht vrijgesteld als de werkgever die voor zijn rekening neemt. Er geldt wel een aantal voorwaarden.
Zo moeten de arbovoorzieningen samenhangen met jouw verplichtingen op grond van de Arbeidsomstandighedenwet en mag de werknemer er geen eigen bijdrage voor betalen.

Werkkostenregeling

Wordt aan deze voorwaarden voldaan, dan hoef je de kosten niet ten laste van de vrije ruimte van de werkkostenregeling te laten komen. Deze vrije ruimte is dit jaar weer verruimd en wel naar 3% over de eerste € 400.000 en 1,18% over het meerdere.

Bijdrage overheid

De overheid probeert ook op diverse andere wijzen de strijd tegen corona financieel te steunen. Zo is in ieder geval tot 30 juni het btw-tarief voor mondkapjes 0% en geldt dit tarief ook voor het leveren van en inenten met het coronavaccin, alsmede voor het leveren van en testen met coronatestkits.

Vergoeding voor werkgevers

Het ministerie van VWS biedt bedrijfsartsen en arbodiensten die werknemers testen in opdracht van werkgevers een financiële tegemoetkoming. Het ministerie is uitgegaan van de kosten die gemaakt moeten worden voor het afnemen en analyseren van de testen. De kosten voor het aanschaffen van de testen worden niet vergoed. De totale vergoeding per afgenomen test bedraagt € 61,06 excl. btw.

King Finance
Met King Finance heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Lees verder
arrow right
Unit4
Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
Lees verder
arrow right
Accountant Zwaagdijk
Ben je benieuwd of je het maximale haalt uit jouw financiële administratie, of je genoeg doet aan verzuimpreventie of hoe jij er financieel voor staat wanneer je met pensioen gaat? Onze accountants en specialisten kunnen je adviseren en ondersteunen in elke fase van het ondernemerschap. Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal, denken met je mee en proberen samen met jou alles uit jouw onderneming te halen. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?
Lees verder
arrow right
Twinfield
Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Lees verder
arrow right
Stage in de controlepraktijk (vanaf september 2024)
Wij zijn opzoek naar een enthousiaste en leergierige student die met zijn of haar (afstudeer)onderzoek onze controlepraktijk komt versterken. Een unieke kans, want jouw onderzoek is niet alleen van belang voor jouw studie, maar ook voor ons! Het is namelijk de bedoeling dat jouw onderzoeksresultaten toegevoegde waarde leveren en (wellicht door jezelf) worden geïmplementeerd binnen onze organisatie. 
Lees verder
arrow right