Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

10 februari 2021

Coronatest en vaccin personeel vergoed en belastingvrij

Wil je jouw personeel laten testen op corona? Dit kan belastingvrij. Ook kun je onder voorwaarden een vergoeding krijgen. Dit geldt ook voor de kosten van een vaccin.

Arbovoorzieningen

De kosten van een test en vaccin zijn aan te merken als arbovoorzieningen en daarom gericht vrijgesteld als de werkgever die voor zijn rekening neemt. Er geldt wel een aantal voorwaarden.
Zo moeten de arbovoorzieningen samenhangen met jouw verplichtingen op grond van de Arbeidsomstandighedenwet en mag de werknemer er geen eigen bijdrage voor betalen.

Werkkostenregeling

Wordt aan deze voorwaarden voldaan, dan hoef je de kosten niet ten laste van de vrije ruimte van de werkkostenregeling te laten komen. Deze vrije ruimte is dit jaar weer verruimd en wel naar 3% over de eerste € 400.000 en 1,18% over het meerdere.

Bijdrage overheid

De overheid probeert ook op diverse andere wijzen de strijd tegen corona financieel te steunen. Zo is in ieder geval tot 30 juni het btw-tarief voor mondkapjes 0% en geldt dit tarief ook voor het leveren van en inenten met het coronavaccin, alsmede voor het leveren van en testen met coronatestkits.

Vergoeding voor werkgevers

Het ministerie van VWS biedt bedrijfsartsen en arbodiensten die werknemers testen in opdracht van werkgevers een financiële tegemoetkoming. Het ministerie is uitgegaan van de kosten die gemaakt moeten worden voor het afnemen en analyseren van de testen. De kosten voor het aanschaffen van de testen worden niet vergoed. De totale vergoeding per afgenomen test bedraagt € 61,06 excl. btw.

Beginnend Assistent-accountant

Beginnend Assistent-accountant

  • Schagen
  • 32-40 uur
  • HBO-BE/Accountancy of Finance & Controle
Premies vrijwillige verzekeringen

Premies vrijwillige verzekeringen

11-01-2022

Het UWV stelt jaarlijks de premies voor de vrijwillige verzekeringen vast. De premies voor 2022 zijn onlangs gepubliceerd.
Visionplanner

Visionplanner

Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Grensarbeider? Fiscale afspraken verlengd t/m 31 maart 2022

Grensarbeider? Fiscale afspraken verlengd t/m 31 maart 2022

06-01-2022

Ben je een grensarbeider uit België of Duitsland? En werk je door het coronavirus op dit moment geheel of gedeeltelijk vanuit huis? De fiscale behandeling van grensarbeiders is verlengd tot en met 31 maart 2022.
Deadlines NOW en TVL

Deadlines NOW en TVL

25-01-2022

Heb je de NOW voor de maanden november en december 2021 al aangevraagd? Hetzelfde geldt voor de TVL voor het vierde kwartaal? De deadline is in zicht. De deadline voor het aanvragen van de TVL is 28 januari 2022. Voor de NOW is dit 31 januari 2022.