22 juni 2021

Evenementensubsidie aanvragen tot en met 30 september

Veel evenementen zijn door corona geannuleerd. Daar kunnen organisatoren nu evenementensubsidie voor aanvragen. Dit kan uiterlijk tot 30 september. De subsidie betreft evenementen die tussen 1 juli en 31 december 2021 plaatsvinden.


Hoeveel subsidie?

De subsidie bedraagt maximaal 100% van de kosten. Als meer dan 80% van de kosten vergoed wordt, betreft het deel boven de 80% een lening.

Wanneer aanvragen?

Een aanvraag voor een evenement dat voor 1 oktober 2021 zou moeten plaatsvinden, moet je uiterlijk op 30 juni 2021 indienen. Voor evenementen na deze datum, moet je minstens drie maanden voor de geplande datum van het evenement jouw aanvraag indienen.

Let op!
Jouw aanvraag dien je digitaal in bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (rvo.nl). Je hebt minimaal eHerkenning niveau 3 met machtiging 'RVO diensten op niveau 3' nodig.

Voorwaarden

Er gelden enkele voorwaarden voor de subsidie. Zo moet het evenement al minstens twee keer eerder hebben plaatsgevonden en moet er voor het vorige evenement een annuleringsverzekering met pandemiedekking zijn afgesloten.

Subsidieplafond

Voor de regeling is € 385 miljoen beschikbaar. Aanvragen worden beoordeeld op het moment van binnenkomst. Dit betekent dat wanneer het plafond bereikt is, er geen subsidie meer wordt verstrekt.


Bedrijfswaardering
Bij de verkoop of overname van een bedrijf is het belangrijk om de waarde van je bedrijf te bepalen. Benieuwd wat jouw bedrijf écht waard is? 
Lees verder
arrow right
Is bijtelling mogelijk zonder dat de werkgever de auto bezit?
Indien iemand een auto van de zaak ter beschikking heeft, wordt hij of zij geconfronteerd met de bekende bijtelling. Het is niet noodzakelijk dat de ter beschikking gestelde auto eigendom is van de werkgever. Deze uitspraak is gedaan door de rechtbank Noord-Holland.
Lees verder
arrow right