19 november 2020

KOR: meld je uiterlijk 2 december aan

Wil jij vanaf 1 januari 2021 gebruik maken van de kleine ondernemersregeling (KOR)? Zorg dan dat je je uiterlijk 2 december hebt aangemeld bij de Belastingdienst.  

Omzetgrens van € 20.000

Als je in een kalenderjaar minder dan € 20.000 omzet hebt en in Nederland gevestigd bent, kun je gebruikmaken van de KOR. Je hoeft dan geen btw meer te berekenen aan je klanten. Ook doe je geen btw-aangifte meer. Je kunt echter ook geen btw meer terugvragen over de kosten en investeringen.

Drie jaar

Ben je eenmaal aangemeld, dan moet je ten minste drie jaar met de KOR mee doen, tenzij jouw omzet in die periode boven de € 20.000 uitkomt. Dat moet je direct melden bij de Belastingdienst. Je kunt jouw deelname echter niet tussentijds beëindigen.

Aanmelden bij Belastingdienst

Aanmelden voor de KOR moet altijd vier weken voor de start van het belastingtijdvak waarin je gebruik wilt gaan maken van de KOR. Wanneer je vanaf 1 januari 2021 wilt meedoen, moet je dus uiterlijk 2 december 2020 een aanmeldformulier inleveren bij de Belastingdienst.

Agro: Subsidieregeling jonge landbouwers vanaf dit jaar € 80.000? 
Het Nationaal Strategisch Plan (GLB-NSP) 2023-2027 biedt ondersteuning voor jonge landbouwers door middel van vestigingssteun. Dit initiatief is gericht op het helpen van jonge boeren bij het starten of overnemen van een landbouwbedrijf en omvat een eenmalige uitkering.
Lees verder
arrow right
Belastingvrije reiskostenvergoeding vanaf de camping?
Veel Nederlanders brengen hun vakantie door op campings. Wanneer een ouder van een gezin vanaf de camping naar het werk rijdt, rijst de vraag of dit als woon-werkverkeer kan worden beschouwd. Ook wordt afgevraagd of in dit geval een belastingvrije reiskostenvergoeding mogelijk is.
Lees verder
arrow right
Lonenspecial 2022
Voor jou als werkgever is het belangrijk om op de hoogte te zijn op het gebied van personeels- en salarisadministratie. In de lonenspecial 2022 vind je de belangrijkste wijzigingen op dit gebied. De lonenspecial is een handig naslagwerk. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Lees verder
arrow right
Update lonenspecial 2023
In de update van de lonenspecial 2023 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten.
Lees verder
arrow right
SDE++ aanvraagperiode heropent op 10 september 2024
Vanaf 10 september 2024, 9.00 uur, opent de aanvraagperiode voor de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). Deze regeling subsidieert grootschalige duurzame energieprojecten en heeft een budget van €11,5 miljard, €3,5 miljard meer dan begroot.
Lees verder
arrow right