Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

17 februari 2020

Voor 3 maart aanmelden voor de vernieuwde KOR

Blijft jouw omzet dit jaar onder de € 20.000, dan kun je deelnemen aan de vernieuwde kleineondernemersregeling (KOR) in de btw. Als je hiervoor nog niet bent aangemeld, moet je dit alsnog doen en ervoor zorgen dat jouw aanmelding uiterlijk 3 maart 2020 bij de Belastingdienst binnen is. Je doet dan mee per 1 april 2020.

Let op!
Aanmelden moet nog gewoon op papier, dus wacht niet tot het laatste moment.

Kleineondernemersregeling (KOR) vernieuwd

De KOR is dit jaar vernieuwd. Sinds dit jaar kunnen ondernemers met een omzet tot € 20.000 aan de nieuwe KOR deelnemen. Tot dit jaar was van belang hoeveel btw per saldo moest worden afgedragen.

Geen btw berekenen, maar ook geen aftrek

Als je meedoet aan de nieuwe KOR, mag je jouw klanten geen btw berekenen. Zijn dit ondernemers, dan kunnen ze dus ook geen btw in aftrek brengen. Ook kun je zelf de btw op jouw aankopen niet meer aftrekken.

Aanmelden

Om gebruik te maken van de nieuwe KOR moet je je aanmelden. Een formulier hiervoor vind je op de site van de Belastingdienst. Anders dan onder de oude KOR, kunnen ook rechtspersonen zich aanmelden, zoals bv's.

Let op!
Meedoen aan de KOR is niet altijd gunstig. Bijvoorbeeld als je de komende jaren veel gaat investeren. Die btw mag je namelijk dan niet aftrekken.

Bedenk daarbij dat je na aanmelding ten minste drie jaar met de KOR mee moet doen, tenzij jouw omzet in die periode boven de € 20.000 uitkomt.

Heb je vragen over de nieuwe KOR, neem dan contact met ons op.

Financieel administratief medewerker

Financieel administratief medewerker

  • Heerhugowaard
  • 32-40 uur
  • Opleiding bedrijfsadministratie
Mkb in zicht: industrie

Mkb in zicht: industrie

04-06-2021

In de industrie branche is een bovengemiddelde winstontwikkeling van bijna 15 procent te zien. Wel heeft de coronacrisis in 2020 gezorgd voor onzekerheid, vraaguitval en verstoringen in de aanleveringen. Dit resulteert per saldo in een forse krimp van de industriële productie. De omzet kromp met ruim 2 procent, versus een gemiddelde groei van 0,6 procent voor het mkb. De brutomarge bleef vrijwel onveranderd.
Karlijn Koppers

Karlijn Koppers

Assistent-accountant

Janneke de Rijk

Janneke de Rijk

Consense Arbo Noord

Stabiliseren/reorganiseren

Stabiliseren/reorganiseren

Dit is het moment om jouw organisatie een spiegel voor te houden. Samen stellen wij jouw processen scherp voor de volgende stap.