Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

17 februari 2020

Voor 3 maart aanmelden voor de vernieuwde KOR

Blijft jouw omzet dit jaar onder de € 20.000, dan kun je deelnemen aan de vernieuwde kleineondernemersregeling (KOR) in de btw. Als je hiervoor nog niet bent aangemeld, moet je dit alsnog doen en ervoor zorgen dat jouw aanmelding uiterlijk 3 maart 2020 bij de Belastingdienst binnen is. Je doet dan mee per 1 april 2020.

Let op!
Aanmelden moet nog gewoon op papier, dus wacht niet tot het laatste moment.

Kleineondernemersregeling (KOR) vernieuwd

De KOR is dit jaar vernieuwd. Sinds dit jaar kunnen ondernemers met een omzet tot € 20.000 aan de nieuwe KOR deelnemen. Tot dit jaar was van belang hoeveel btw per saldo moest worden afgedragen.

Geen btw berekenen, maar ook geen aftrek

Als je meedoet aan de nieuwe KOR, mag je jouw klanten geen btw berekenen. Zijn dit ondernemers, dan kunnen ze dus ook geen btw in aftrek brengen. Ook kun je zelf de btw op jouw aankopen niet meer aftrekken.

Aanmelden

Om gebruik te maken van de nieuwe KOR moet je je aanmelden. Een formulier hiervoor vind je op de site van de Belastingdienst. Anders dan onder de oude KOR, kunnen ook rechtspersonen zich aanmelden, zoals bv's.

Let op!
Meedoen aan de KOR is niet altijd gunstig. Bijvoorbeeld als je de komende jaren veel gaat investeren. Die btw mag je namelijk dan niet aftrekken.

Bedenk daarbij dat je na aanmelding ten minste drie jaar met de KOR mee moet doen, tenzij jouw omzet in die periode boven de € 20.000 uitkomt.

Heb je vragen over de nieuwe KOR, neem dan contact met ons op.

Hanneke Duin-Dekker

Salarisadviseur

Arbeidsvoorwaarden en cao

Beperk het personeelsverloop binnen jouw organisatie met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. 

Schenken en erven

Denk je aan een schenking aan je kind of een goed doel? Het financiële steuntje voor nu is misschien een goed moment om ook na te denken over jouw erfenis.

Judith Mooiman

Salarisadviseur

Btw-vraagstukken

Zit jij met een ingewikkelde btw-kwestie? Onze specialisten behandelen dagelijks btw-vraagstukken en kennen alle ins en outs van de complexe wetgeving. 

Stephen Liebrand

Registeraccountant