19 juni 2020

Tot vrijdag 26 juni TOGS-regeling aanvragen!

De TOGS-regeling is in het leven geroepen door de coronacrisis. De TOGS komt ondernemers in specifieke sectoren tegemoet en is inmiddels voor flink wat sectoren beschikbaar. Het gaat om een tegemoetkoming van € 4.000. Ondernemers moeten wel opschieten met de aanvraag, want de periode sluit vrijdag 26 juni om 17.00 uur.

Omzetverlies

Om voor de regeling in aanmerking te komen, moet een ondernemer in de periode van 16 maart 2020 tot en met 15 juni 2020 een omzetverlies van minstens € 4.000 realiseren. Ook moet hij in deze periode minstens € 4.000 aan vaste lasten hebben. Er gelden ook nog enkele andere voorwaarden.

Let op!

Je moet desgevraagd achteraf kunnen bewijzen dat je aan alle voorwaarden voldoet!

Meer sectoren

Hoewel de regeling binnenkort niet meer kan worden aangevraagd, is deze onlangs nog uitgebreid met enkele sectoren. Het betreft onder andere audiciens, warme bakkers, handelaren en reparateurs van caravan alsmede supermarkten gevestigd op campings, stations, transportterminals, studentencampussen en recreatieterreinen.

Tijdig aanvragen!

Wie voor de TOGS in aanmerking komt, moet deze tijdig online aanvragen bij RVO.nl . Tijdig wil zeggen: uiterlijk 26 juni 2020 om 17.00 uur. Op deze site is ook meer informatie over de regeling te vinden.

Niet wachten

Omdat niet duidelijk is hoeveel ondernemers de TOGS nog gaan aanvragen, is het devies dit gelijk te doen, mocht je recht hebben op de tegemoetkoming. Zo voorkom je teleurstelling bij een overbezette site.

DigiD of eHerkenning

Je kunt de TOGS aanvragen via DigiD of eHerkenning. Na jouw aanvraag staat het bedrag uiterlijk drie weken later op je rekening.

Pensioen ondernemer
Je kunt als ondernemer niet vroeg genoeg beginnen met het vormen van jouw eigen basisinkomen. Onze pensioenspecialisten staan voor je klaar!
Lees verder
arrow right
Versterking positie platformwerker
Er is een akkoord bereikt over nieuwe Europese regels voor platformwerk. De belangrijkste wijziging uit het akkoord is de zogenaamde 'omgekeerde bewijslast'.
Lees verder
arrow right
Belastingadviseur
Word jij enthousiast van fiscale vraagstukken en wil jij een actieve bijdrage leveren aan onze adviespraktijk? Dan is deze vacature Belastingadviseur (24-40 uur) bij onze vestiging in Leeuwarden zeker iets voor jou! De uitdagingen variëren van het signaleren en zelfstandig uitvoeren van belastingadviezen tot aan het leidinggeven bij aangifte- en belastingadviesopdrachten.
Lees verder
arrow right
Belastingaangifte
Wij verzorgen je complete belastingaangiften en adviseren je hoe je, indien mogelijk, meer fiscaal voordeel kunt behalen.
Lees verder
arrow right
Exact
Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Lees verder
arrow right