Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

25 augustus 2022

Tot 30 september kun je btw EU-landen terugvragen

Was je met jouw onderneming actief in EU-landen in 2021? En betaalde je daar ook btw? Zorg dan dat je op tijd de btw terugvraagt. Je hebt nog tot en met 30 september 2022.

Digitaal verzoek

Je vraagt de btw uit EU-landen online terug via de Nederlandse Belastingdienst. Zij sturen jouw verzoek vervolgens door naar het EU-land waar je btw van terugvraagt.

Let op!

Je hebt inloggegevens om de btw terug te vragen, ook als je fiscaal adviseur de btw-teruggaaf voor je verzorgt. Beschik je nog niet over inloggegevens, vraag deze dan zo snel mogelijk aan via de website van de Belastingdienst. Het verstrekken van de inloggegevens kan namelijk even duren.

Voorwaarden

Doe je btw-aangifte in het andere EU-land, dan verwerk je de btw die je daar betaalde in die btw-aangifte. Je kunt dan niet de btw terugvragen via de Nederlandse Belastingdienst. Je kunt ook geen btw terugvragen via de Nederlandse Belastingdienst als jouw onderneming niet in Nederland gevestigd is en/of je de ingekocht goederen en diensten niet gebruikt voor btw-belaste bedrijfsactiviteiten.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Btw in het buitenland - advies 2022

Btw in het buitenland - advies 2022

02-05-2022

Lever jij goederen aan het buitenland? Of heb je afnemers van diensten buiten Nederland? Dan is het belangrijk op de hoogte te zijn van de mogelijke btw-plichten in deze landen. Moet ik btw in rekening brengen? Welk btw-tarief moet ik aanhouden? Wie draagt de btw af? In welk land moet ik de btw betalen? Hoe kan ik btw terugvragen?
Basecone

Basecone

Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
Miriam Steenvoorden

Miriam Steenvoorden

Assistent-accountant

Doorlopende machtiging SBA en VIA

Doorlopende machtiging SBA en VIA

Jaarlijks verzorgen wij de aangiften voor jou. Dit proces kan steeds efficiënter met de Serviceberichten Aanslag (SBA) en de vooraf ingevulde aangifte (VIA). Elk jaar vroegen wij deze gegevens opnieuw op. Nu kun je voor deze zaken werken met een doorlopende machtiging.
Belinda Hemke

Belinda Hemke

Salarisadviseur