25 augustus 2022

Tot 30 september kun je btw EU-landen terugvragen

Was je met jouw onderneming actief in EU-landen in 2021? En betaalde je daar ook btw? Zorg dan dat je op tijd de btw terugvraagt. Je hebt nog tot en met 30 september 2022.

Digitaal verzoek

Je vraagt de btw uit EU-landen online terug via de Nederlandse Belastingdienst. Zij sturen jouw verzoek vervolgens door naar het EU-land waar je btw van terugvraagt.

Let op!

Je hebt inloggegevens om de btw terug te vragen, ook als je fiscaal adviseur de btw-teruggaaf voor je verzorgt. Beschik je nog niet over inloggegevens, vraag deze dan zo snel mogelijk aan via de website van de Belastingdienst. Het verstrekken van de inloggegevens kan namelijk even duren.

Voorwaarden

Doe je btw-aangifte in het andere EU-land, dan verwerk je de btw die je daar betaalde in die btw-aangifte. Je kunt dan niet de btw terugvragen via de Nederlandse Belastingdienst. Je kunt ook geen btw terugvragen via de Nederlandse Belastingdienst als jouw onderneming niet in Nederland gevestigd is en/of je de ingekocht goederen en diensten niet gebruikt voor btw-belaste bedrijfsactiviteiten.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Btw in het buitenland - advies 2022
Lever jij goederen aan het buitenland? Of heb je afnemers van diensten buiten Nederland? Dan is het belangrijk op de hoogte te zijn van de mogelijke btw-plichten in deze landen. Moet ik btw in rekening brengen? Welk btw-tarief moet ik aanhouden? Wie draagt de btw af? In welk land moet ik de btw betalen? Hoe kan ik btw terugvragen?
Lees verder
arrow right
Btw en buitenland 2024
Indien je goederen over de grens levert of diensten verleent aan klanten buiten Nederland, is het essentieel om de mogelijke btw-verplichtingen in andere landen te onderzoeken. Dat roept vragen op zoals: Moet ik btw in rekening brengen? Welk tarief moet ik hanteren? Wie is verantwoordelijk voor de btw-afdracht? In welk land moet de btw worden voldaan? Hoe kan ik betaalde btw terugvorderen? Deze advieswijzer belicht op hoofdlijnen de btw-verplichtingen die relevant kunnen zijn wanneer je internationaal zakendoet.
Lees verder
arrow right