Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

17 mei 2022

Wetsvoorstel waardeoverdracht en afkoop klein pensioen

Kleine pensioenen overdragen of afkopen? Het ingediende Wetsvoorstel aanpassing waardeoverdracht en afkoop klein pensioen heeft als doel de uitvoeringskosten van kleine pensioenen te verminderen. 


Waardeoverdracht

Pensioenuitvoerders krijgen door dit voorstel meer rechten op waardeoverdracht van kleine pensioenen. Waardeoverdracht betekent dat bij verandering van werkgever het pensioen meegenomen kan worden naar de nieuwe werkgever.

Let op!

Onder een klein pensioen verstaan we een pensioen met een uitkering tot € 520,35 (2022) bruto per jaar.

Verruiming

Kleine pensioenen die zijn ontstaan door het einde van een dienstverband kunnen nu al worden overgedragen en afgekocht. Het wetsvoorstel verruimt deze mogelijkheid voor kleine pensioenen die ontstaan door bijvoorbeeld collectieve beëindiging en voor kleine netto pensioenen.

Afkoop

Het wetsvoorstel maakt het voor pensioenuitvoerders ook in meer gevallen mogelijk om een klein pensioen af te kopen als waardeoverdracht niet mogelijk blijkt. Ook kleine netto pensioenen kunnen onder voorwaarden worden afgekocht.

Ook kleine netto lijfrentes

Volgens het wetsvoorstel kunnen ook kleine netto lijfrentes eerder worden afgekocht. In die gevallen is er geen revisierente verschuldigd. Deze faciliteit volgt uit de afspraken uit het zogenaamde pensioenakkoord.

Social Media

Volg jij Omnyacc al?

Linkedin Instagram Facebook

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Wetsvoorstel met nieuwe pensioenregels naar de Tweede kamer

Wetsvoorstel met nieuwe pensioenregels naar de Tweede kamer

21-04-2022

De nieuwe Pensioenwet is door het kabinet bij de Tweede Kamer ingediend. Deze wet zal naar alle waarschijnlijkheid op 1 januari 2023 ingaan en heeft als doel het realiseren van een toekomstbestendiger pensioenstelsel.
Marryelle Deen

Marryelle Deen

Accountant - belastingadviseur

Basecone

Basecone

Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
Leendert Eelman

Leendert Eelman

Salarisadviseur